ΔΕΙΤΕ ΤΟ SITE

Θεοδωράκης: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορεί να μπαίνουν στο ζύγι πολιτικών σκοπιμοτήτων»

Η περίπτωση της επαναπροώθησης στην Τουρκία του Murat Çapan - Προσφυγή στη Δικαιοσύνη από τον επικεφαλής του Ποταμιού
14
Σταύρος Θεοδωράκης
Σταύρος Θεοδωράκης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:
TheodorakisStavros/Facebook
14
  • Shares

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τις επαναπροωθήσεις τούρκων πολιτών ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter,  ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.


O ίδιος, με σχετική ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Facebook, αναφέρθηκε και σε μία συγκεκριμένη περίπτωση, αυτή της επαναπροώθησης του Murat Çapan στην Τουρκία.

Όπως σημειώνει στην ανάρτησή του ο επικεφαλής του Ποταμιού: «Είναι δημοσιογράφος. Αρχισυντάκτης ενός περιοδικού που κάποια στιγμή, στην πρώτη του σελίδα, τόλμησε να κάνει πλάκα με τον ηγέτη της χώρας του. Αποτέλεσμα; Καταδικάστηκε ερήμην σε 22 χρόνια φυλακή για την προσβολή προφανώς του… πολυχρονεμένου ηγέτη. Όμως πριν κλειστεί στις φυλακές κατάφερε να διαφύγει στο εξωτερικό και να βρεθεί σε μια δημοκρατική χώρα. Ήθελε βέβαια να ζητήσει πολιτικό άσυλο γιατί ούτε εγκληματίας ήταν, ούτε φοροφυγάς. Πήγε, λοιπόν, στις αρχές αλλά αυτές αντί να τον αφήσουν να καταθέσει την αίτηση ασύλου τον γύρισαν με το ζόρι στη χώρα του. Εκεί βέβαια τον περίμεναν αστυνομικοί οι οποίοι και τον οδήγησαν στη φυλακή».

Ο κ. Θεοδωράκης προσθέτει χαρακτηριστικά: «Όχι, δεν είναι σενάριο ταινίας, ούτε γεγονότα μιας τριτοκοσμικής γειτονιάς. Είναι η περιπέτεια του Murat Çapan που σύμφωνα με την καταγγελία της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ενώ κατάφερε να περάσει με φουσκωτή βάρκα από τον Έβρο - μαζί με άλλους πολίτες που διώκονται στην Τουρκία - και παρακάλεσε την ελληνική αστυνομία να του επιτρέψουν να καταθέσει αίτημα για άσυλο, εκείνοι τον γύρισαν στο στόμα του λύκου.

Στην ανάρτησή του ο ίδιος καταλήγει, υπογραμμίζοντας: «Για τον Murat, λοιπόν - και για άλλες τέτοιες υποθέσεις που καταγγέλλονται - πήγαμε σήμερα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η βίαιη, παράνομη επαναπροώθηση Τούρκων αντικαθεστωτικών είναι ντροπή για τη χώρα μας. Όσους παραδίδουμε θα σαπίσουν στις φυλακές χωρίς να τους δοθεί η δυνατότητα μίας δίκαιης δίκης. Αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε.
Α, και κάτι ακόμη. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορεί να μπαίνουν στο ζύγι πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων. Δεν υπάρχουν δικαιώματα με αστερίσκους. Περιμένουμε λοιπόν την έρευνα της εισαγγελίας και τις απαντήσεις της κυβέρνησης».

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ AV

CROSSWORD
18.10.2017 - 17:56
Κάθε εβδομάδα στην A.V.
ΘΕΑΤΡΟ
18.10.2017 - 18:14
Μια συζήτηση για το θέατρο, τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την Κεντροαριστερά, τους καλλιτέχνες που «πέφτουν από τα σύννεφα» και για το πόσες χυλόπιτες έχει φάει
SEX
19.10.2017 - 19:56
Παιδιά, οι πορνοταινίες δεν είναι ντοκιμαντέρ, μην μπερδεύεστε!
ΣΙΝΕΜΑ
19.10.2017 - 14:25
Μητέρα!, Χωρίς αγάπη, Χειρότερα δεν γίνεται, Η τελευταία πινελιά και ακόμη 5 ταινίες
VIRAL
21.10.2017 - 07:00
Όσα μας έφτιαξαν τη διάθεση στο ίντερνετ