ΔΕΙΤΕ ΤΟ SITE

Το πας το γράμμα;

Δεν θέλω να σας τρομάξω αλλά για τον κ. Τόσκα, η πυρίτιδα δεν είναι, λέει, και κανένα εκρηκτικό περιωπής, βρε αδελφέ
357
Το πας το γράμμα;
Το πας το γράμμα;
357
  • Shares

Είμαι από εκείνο το είδος του ανθρώπου που φοβάται πολύ τα αεροπλάνα και ειλικρινά δεν θα μου άρεσε καθόλου να συνταξιδεύσω με ένα φακελάκι εκρηκτικά κρυμμένο στην κοιλιά του κήτους. Απ’ αυτής της απόψεως, μακαρίζω την τύχη του πρωθυπουργού και της συζύγου του, που έχουν το ελεύθερο να πηγαίνουν με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ακόμη και για πεϊνιρλί στη Δροσιά. Κι ας μας κοστίζει ένα σκασμό λεφτά, ενσωματωμένα στα δυσανάγνωστα αρχικά που συνοδεύουν τους εκρηκτικούς λογαριασμούς της ΔΕΗ: ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ, ΥΚΩ, ΕΤΜΕΑΡ, ΦΠΑ, ΕΡΤ, ΚΑΤΕ- ΣΕΛΕΤΕ, ΣΒΙΕ-ΚΟΡΕΛΚΟ και σχολές κομμωτικής Πέτρος Αμάραντος, η χρυσή χτένα. Έτσι, το πρωθυπουργικό ζεύγος έχει μεγάλες πιθανότητες να ξανασυναντήσει τα παιδάκια του ολόσωμο και όχι συναρμολογημένο κομμάτι-κομμάτι σαν τη Νίκη του Παιωνίου από το αρχαιολογικό μουσείο της Ολυμπίας.

Δεν θέλω να σας τρομάξω αλλά για τον κ. Τόσκα, η πυρίτιδα δεν είναι, λέει, και κανένα εκρηκτικό περιωπής, βρε αδελφέ. Σιγά. Κι εγώ σου λέω ότι είναι καλλυντικό. Σαν κι αυτά που από την 11η Σεπτεμβρίου και δώθε, δεν σ’ αφήνουν να τα μπάσεις σε αεροπλάνο, από φόβο μην κάνει μπαμ η αλόη και μην αυτοαναφλεγούν η πρόπολη και το βούτυρο κακάο. Δεν είναι εκεί το θέμα μου. Το θέμα μου είναι η απολέπιση, η μάσκα ομορφιάς και οι οροί βαθιάς ενυδάτωσης με τα οποία περιποιήθηκαν τα ΜΜΕ τη μάπα του κ. Τόσκα, δεδομένου του περιστατικού. Σκέτο SPA μου φάνηκαν οι συνεντεύξεις και οι αδυσώπητες δημοσιογραφικές ερωτήσεις, κατά τις οποίες ουδείς ζήτησε να κατονομαστεί η εταιρεία που πληρώνει το δημόσιο προκειμένου να εντοπίζεται τέτοιας λογής ζοχαδιακή επιστολογραφία. Πώς τη λένε; Ποιος έχει την αντιπροσωπεία, το φραντσάιζινγκ, την εξουσιοδότηση, τα κρατικά κονέ, το βύσμα, το δόντι, την κουφάλα;

Και το αγώι; Ποιος έκανε το αγώι; Πήγε με κάρο, με άλογο, με μουλάρι, με της γιαγιάς μου τα καρούλια αν ήταν τρόλεϊ, ή μήπως πήγε με αεροπλάνο; Ελπίζω τουλάχιστον να μην ήταν η μονάκριβή μας Aegean (ιδιωτική επιχείρηση, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις) γιατί αλλιώς δεν θα άφηνε τόσες μέρες να αιωρούνται φήμες που σπέρνουν πανικό στους επιβάτες και πλήττουν βάναυσα την αξιοπιστία της, χωρίς ούτε μια επίσημη διάψευση, χωρίς ούτε ένα εξώδικο προς το δημόσιο που της επιδαψίλευσε μια τέτοια αναπάντεχη δυσφήμιση.

Για τους Πυρήνες της Φωτιάς δεν έχω κανένα λόγο να ανησυχώ. Τουλάχιστον όχι, από τη στιγμή που έτσι αστόχαστα πήγαν κι απίθωσαν τα κεφαλάκια τους στη διάθεση των μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας και της Γερμανίας. Στη θέση τους θα το απέφευγα και θα επέστρεφα στις χύτρες ταχύτητας και στα κινέζικα ξυπνητήρια. Συναμεταξύ μας δεν υπάρχει παρεξήγηση, και αυτό είναι ιστορικά αποδεδειγμένο. 

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ AV

Μια σπουδαία ανακάλυψη για τον καρκίνο και η παρερμηνεία της
ELLINIKA HOAXES
23.07.2017
URBAN CULTURE
22.07.2017 - 10:43
Κυκλοφορούν στους δρόμους και ξεχειλίζουν γνήσιο ταλέντο
ΘΕΜΑ
21.07.2017 - 14:06
Προτού κλείσεις τη βαλίτσα των διακοπών και σαλπάρεις για μέρη εξωτικά, διάβασε ποια είναι εκείνα τα πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσεις με την καμία
SOCIAL
21.07.2017 - 14:03
Το δίδυμο του Cineλθετε λίγο πριν βγει και πάλι στο δρόμο για καλοκαιρινή περιοδεία, δίνει μία ασυνήθιστη συνέντευξη στην AV.
VIRAL
23.07.2017 - 07:00
Όσα μας έφτιαξαν τη διάθεση στο ίντερνετ