ΔΕΙΤΕ ΤΟ SITE

Ο συγγραφέας Δοξιάδης ειρωνεύεται (και) τον υπουργό Κοντονή

Γεννήτορας ετών 5 - Ο Μότσαρτ του Ευρωκομμουνισμού
518
Ο συγγραφέας Δοξιάδης ειρωνεύεται (και) τον υπουργό Κοντονή
Ο συγγραφέας Δοξιάδης ειρωνεύεται (και) τον υπουργό Κοντονή
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
518
  • Shares

Με ειρωνεία ανάλογη του θέματος, ο γνωστός συγγραφέας κ. Απόστολος Δοξιάδης σχολιάζει δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή, ο οποίος, στην προσπάθειά του να στηρίξει την απόφασή του να μην πάει η Ελλάδα –μόνη απ΄ όλες τις χώρες τις ΕΕ– στο συνέδριο για τα εγκλήματα του κομμουνισμού που οργανώνει η εσθονική προεδρία, εκτίθεται όλο και περισσότερο με τα λεγόμενά του.

Λεπτομερέστερα, σε γνωστό Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης ο κ. Δοξιάδης ανάρτησε το εξής:

«Ο επίμονος κ. Κοντονής, που έχει αναλάβει προσωπικά τον αγώνα για την ιστορική δικαίωση του κομμουνισμού, δήλωσε χτες στο Κόκκινο FM ότι ‘η (ελληνική) Ανανεωτική Αριστερά γεννήθηκε μέσα από την επέμβαση των Σοβιετικών στην Πράγα το 1968, διασπάσθηκε το ΚΚΕ και γεννήθηκε το ΚΚΕ Εσωτερικού’.

Υπάρχει ένα τόσο δα προβληματάκι με την άποψή του: το ΚΚΕ διασπάσθηκε, και το ΚΚΕ Εσωτερικού γεννήθηκε, τον Φεβρουάριο του 1968. Η επέμβαση των σοβιετικών στην Πράγα έγινε τον Αύγουστο του 1968, δηλαδή έξι μήνες μετά. Βέβαια, θα μπορούσαμε να προσδώσουμε προφητικές ικανότητες στους ιδρυτές του ΚΚΕ Εσωτερικού και να πούμε ότι το είχαν μυριστεί ότι θα παρέμβουν οι σοβιετικοί, έξι μήνες αργότερα, για να σταματήσουν την Άνοιξη της Πράγας, και ως εξ αυτού διασπάσθηκαν προληπτικά. Κι εδώ όμως υπάρχει ένα πρόβλημα: η Άνοιξη της Πράγας ξεκίνησε τον Μάρτιο του 1968, ένα μήνα μετά τη διάσπαση. Γι΄ αυτό άλλωστε και τη βάφτισαν ‘Άνοιξη’.

Και κάτι ακόμη: ο κ. Κοντονής είπε στην ίδια συνέντευξη ότι ‘ήρθαμε σε σύγκρουση, εμείς οι γεννήτορες και η ηγεσία του ΚΚΕ Εσωτερικού, ακριβώς με αυτές τις πρακτικές’.

Ο κ. Κοντονής γεννήθηκε το 1963. Το 1968 ήταν 5 ετών. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι ένα τόσο μικρό παιδάκι ήταν γεννήτορας ενός κόμματος, και μάλιστα μετά από διάσπση. Ο κ. Κοντονής είναι πραγματικά ένα παιδί-θαύμα. Είναι ο Μότσαρτ του Ευρωκομμουνισμού». 

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ AV

VIRAL
25.09.2017 - 07:00
Όσα μας έφτιαξαν τη διάθεση στο ίντερνετ
25.09.2017 - 07:00
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20.09.2017 - 16:24
Είναι σχεδόν αξιοθαύμαστο το πώς μπορεί κάποιος να δηλώσει την αδιαφορία του για οποιοδήποτε άλλο έμβιο ον
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
24.09.2017 - 12:32
Ο νέος γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκου Παρατηρητηρίου για τα ναρκωτικά μιλά στην A.V.
MEDIA
19.09.2017 - 13:14
Όλα τα ξεκαρδιστικά ενσταντανέ των δημοσιογράφων που κρύβουν τα παρασκήνια