- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παναγιώτης Πικραμμένος για Novartis: Περίμενα λίγο σεβασμό
Η φορτισμένη ομιλία του πρώην υπηρεσιακού πρωθυπουργού που αρνήθηκε ότι δωροδοκήθηκε
Για «ασύστολα ψεύδη» και «απαράδεκτες συκοφαντίες» έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του για την υπόθεση «Novartis».
Με τρεμάμενη φωνή είπε: «Στην αρχή αιφνιδιάστηκα, τώρα όμως κατατρέχομαι από αισθήματα οργής και αγανάκτησης. Κατηγορούμαι ότι ως ενεργεία δικαστικός λειτουργός δωροδοκήθηκα. Είναι πρόδηλο ότι οι μυθιστορηματικές αυτές κατηγορίες δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για να κατηγορείται άδικα και να σπιλώνεται βάναυσα ένας άνθρωπος που υπηρέτησε 40 χρόνια την ελληνική δικαιοσύνη» υπογράμμισε ο κ. Πικραμμένος, ο οποίος διετέλεσε υπηρεσιακός πρωθυπουργός από τις 17 Μαΐου 2012 έως τις 21 Ιουνίου 2012.
«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του 2012 κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύσκολα προβλήματα: Τεταμένες σχέσεις με δανειστές, κίνδυνο μπλακ άουτ στη χώρα, τεράστιες αναλήψεις καθημερινώς από τα ATM, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Έργο μας ήταν να οδηγηθεί η χώρα σε ομαλές εκλογές» θυμήθηκε.
«Δώσαμε χρήματα μόνο στον ΕΟΠΥΥ»
Και συνέχισε: «Οι ισχυρισμοί αυτοί (σ.σ. της μάρτυρας με τον κωδικό όνομα Αικατερίνη Κελέση) είναι αποκύημα της φαντασίας του μάρτυρα και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα διότι επί πρωθυπουργίας μου ουδέποτε καταβλήθηκαν χρήματα ούτε στην ελεγχόμενη ούτε σε καμία άλλη φαρμακευτική εταιρεία».
«Εμείς το μόνο που κάναμε είναι να δώσουμε χρήματα στον ΕΟΠΥΥ» ξεκαθάρισε ο πρώην πρωθυπουργός και έκανε λόγο για «αόριστους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς όπως αυτοί της ανώνυμου μάρτυρος».
«Το περιεχόμενο της κατάθεσης δεν είναι προϊόν ιδίας αντίληψης της μάρτυρος, ούτε καν αποτελεί προσωπική της εκτίμηση για πραγματικά γεγονότα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην από οκτώ μόλις γραμμές μαρτυρίας της για το πρόσωπό μου, η μάρτυρας αναφέρει τρεις φορές ότι αυτά που καταθέτει βασίζονται σε ισχυρισμούς και σε αυτά που διέδιδε ένα τρίτο πρόσωπο ο τότε αντιπρόεδρος της εταιρίας. Ένα πρόσωπο με το οποίο δεν είχα ποτέ ούτε έχω καμία απολύτως σχέση» πρόσθεσε ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα διαφορετικό wrap από την επίσκεψη της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στη Βόρεια Ελλάδα
Oι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών
Υψηλότερο εισοδηματικό όριο, πρόσβαση χωρίς κριτήρια για τρίτεκνους και πολύτεκνους και αυξημένο voucher
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής διπλωματίας
Το σίγουρο είναι ότι το νομικό τοπίο έχει αλλάξει δραστικά από την εποχή της Χρυσής Αυγής
Η 90ή ΔΕΘ βρίσκει την ελληνική οικονομία στο τέλος μιας ιστορικής περιόδου χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και μπροστά στο δύσκολο τεστ της επόμενης ημέρας.
Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον
Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των αναλυτών
Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων
Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του
Η αναφορά στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό
Η θερμή υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η ιδιωτική κλινική ήταν δηλωμένη ως απλό παθολογικό ιατρείο
Επισκέφτηκε το πάρκο βιοτεχνολογίας Athens LifeTech Park στα Σπάτα
«Έχει κριθεί πολλάκις με την ίδια ετυμηγορία, αυτή του αποτυχημένου πρωθυπουργού»
Ποιες περιοχές ωφελούνται από τον επιμερισμό του ειδικού τέλους
«Το ΠΑΣΟΚ δεν ζητά εύνοια. Απαιτεί κανόνες. Και όταν παραβιάζονται, θα το λέμε με το όνομά του» σημειώνει η πρώην υπουργός
«Πορεύθηκε με το ταλέντο του, με ειλικρίνεια και με γνήσιο αυθορμητισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.