- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
11 μετανάστες πνίγηκαν στο Αιγαίο – 4 αγνοούμενοι
Τους μετέφερε στην Ελλάδα φουσκωτό από το Κουσάντασι
Ένα φουσκωτό που μετέφερε 22 μετανάστες βυθίστηκε στα ανοιχτά του Κουσάντασι σήμερα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 11 άνθρωποι ενώ άλλοι τέσσερις αγνοούνται, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan.
Στις εικόνες που μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση διακρίνονται πτώματα που έχουν ξεβραστεί σε μια παραλία, κοντά στην πόλη. Οι διασώστες κατάφεραν να σώσουν επτά ανθρώπους και οι άνδρες του λιμενικού συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό άλλων επιζώντων.
Οι μετανάστες σκόπευαν κατά τα φαινόμενα να πάνε στη Σάμο. Δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν τι εθνικότητας ήταν οι άνθρωποι αυτοί.
Η συμφωνία που επιτεύχθηκε πέρσι μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης βοήθησε να περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας. Πολλοί όμως είναι εκείνοι που προσπαθούν ακόμη να κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι για να φτάσουν σε κάποιο ελληνικό νησί.
Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) από τις αρχές του έτους έχουν περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα 3.629 πρόσφυγες και μετανάστες και περίπου 60 άνθρωποι φτάνουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά. Το 2016 πέρασαν 173.000 άνθρωποι, κυρίως Σύροι πρόσφυγες.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε πρόσφατα ότι η χώρα του θα αναθεωρήσει όλους τους πολιτικούς και διοικητικούς δεσμούς της με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το δημοψήφισμα του Απριλίου, συμπεριλαμβανομένης και της συμφωνίας για το μεταναστευτικό. Ο Ερντογάν έχει οργιστεί κυρίως με τη Γερμανία και την Ολλανδία, τις χώρες όπου ακυρώθηκαν προγραμματισμένες προεκλογικές συγκεντρώσεις των Τούρκων που ζουν σε αυτές υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Γκρέγκορι Μικς κάλεσε τον Ερντογάν «να αλλάξει άμεσα πορεία»
Συναγερμός στο Γουέστ Μπλούμφιλντ με αυτοκίνητο να πέφτει στη συναγωγή Temple Israel και να ακολουθούν πυροβολισμοί
Η μήνυση αφορά παραβίαση εμπορικού σήματος και παραπλάνηση πελατών
Γιατί κατεβαίνουν μέχρι τα σπίτια οι αρκούδες στην Ιαπωνία;
Όσα δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν,
Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν απαντά στις απειλές Τραμπ για το ηλεκτρικό δίκτυο
Περίπου 660 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο
Το Ιράν έχει ποντίσει περίπου 12 νάρκες στα Στενά του Ορμούζ
Έρευνα δείχνει το κόμμα του Νigel Farage πρώτο σε γκέι και αμφιφυλόφιλους άνδρες, παρά τις αντι-LGBTQ πολιτικές του κόμματος
Η συγκλονιστική ιστορία που έφερε στο προσκήνιο η πρώην σύζυγός του ηθοποιού του Grey’s Anatomy, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ
«Είμαστε ανίκητοι», γράφει η ανάρτηση στο Χ
Ο ισραηλινός στρατός καλεί κατοίκους στη συνοικία Μπασούρα να απομακρυνθούν πριν από επιχείρηση
Τέσσερις ημέρες μετά τον διορισμό του, ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ μίλησε μόνο γραπτώς - Και τα ερωτήματα παραμένουν
Ματωμένα πτερύγια όρκας ξεβράστηκαν σε παραλία - Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα
Τα βίντεο εντοπίστηκαν μετά από αναφορές πολιτών και έρευνα σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Οι αρχές της Ινδίας διερευνούν νοθεία γάλακτος
Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν
Η Άγκυρα αντιτίθεται σε κάθε σενάριο αποσταθεροποίηση της χώρας
Η τραγική ιστορία της Ζεχρά Οζούμ
Δύο εβδομάδες βομβαρδισμών έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 2.000 ανθρώπους στο Ιράν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.