- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κρίσιμες ώρες για τη ΣΕΚΑΠ - Πιο κοντά ο εφιάλτης της πτώχευσης
Συνεδριάζει το ΔΣ - Το πρόστιμο που «δεν έσβησε» και η στροφή 180 μοιρών του βασικού μετόχου - Αιχμές κατά Σαββίδη από τον συνεταιρισμό εργαζομένων
Συνεδριάζει εντός της ημέρας το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΕΚΑΠ για να προετοιμάσει -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- τη διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της καπνοβιομηχανίας.
Σε ανακοίνωση της η ΣΕΚΑΠ επισημαίνει πως στην έκτακτη συνεδρίαση θα συμμετέχουν στελέχη ελληνικών εταιρειών ειδικών σε θέματα πτωχεύσεων. Επιπλέον, τονίζει ότι η επιχείρηση αδυνατεί να λειτουργήσει ως απόρροια δύο εξελίξεων:
Πρώτον, της έκδοσης απορριπτικής απόφασης από το Εφετείο Κομοτηνής σε ό,τι αφορά την προσφυγή της ΣΕΚΑΠ για το πρόστιμο ύψους άνω των 38 εκατ. ευρώ, που αφορούσε τελωνειακές παραβάσεις του 2009.
Δεύτερον, της πρόσφατης απόφασης των τελωνειακών αρχών της Ξάνθης, η οποία -σύμφωνα με τη ΣΕΚΑΠ- κατέστησε ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά.
Υπενθυμίζεται ότι η ΣΕΚΑΠ εξαγοράστηκε από τον όμιλο του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη το 2013, μέσω της εταιρείας Donskoy Tabak. Μετά την επικύρωση από το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής, του προστίμου, ύψους 38,2 εκατ. ευρώ, που επιβλήθηκε στην καπνοβιομηχανία για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές παλαιότερης χρήσης, το τελωνείο «μπλόκαρε» τη διανομή προϊόντων της ΣΕΚΑΠ στην ελληνική αγορά.
Η θέση των εργαζομένων
Αιχμές κατά του μεγαλομετόχου της εταιρείας αφήνει με ανακοίνωσή του ο Συνεταιρισμός Μετόχων Εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ, τονίζοντας ότι η λειτουργία της επιχείρησης πρέπει να συνεχιστεί κανονικά, να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη.
«Είμαστε ένας μέτοχος που, δυστυχώς, με επιλογή της μεγαλομετόχου εταιρείας, κρατηθήκαμε μακριά από κάθε σοβαρή εξέλιξη της πρώην συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας, αποκλειστήκαμε από τη διοίκηση με στέρηση της συμμετοχής μας με ένα μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο και αναγκασθήκαμε να προσφύγουμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη, για τη προάσπιση του μετοχικού μας συμφέροντος» τονίζουν.
«Όμως, την εταιρεία την πονάμε και ξέρουμε, σαν πρώην και νυν εργαζόμενοι, μέλη του συνεταιρισμού, ότι πρέπει να κρατηθεί σε λειτουργία. Δεν μας ενδιαφέρει αν οι σημερινές εξελίξεις είναι αθέτηση συμφωνηθέντων ή έλλειψη σωστής επιχειρηματικής πρόβλεψης. Εμείς είμαστε εδώ στα δύσκολα και ζητάμε, για το καλό της τοπικής κοινωνίας, της τοπικής οικονομίας, των εργαζομένων, των καπνοκαλλιεργητών τη συνέχιση και αδιάκοπη λειτουργία της ΣΕΚΑΠ» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. Αντίστοιχη ανακοίνωση έστειλαν χθες και οι εργαζόμενοι που δεν είναι μέτοχοι στην εταιρεία» προσθέτουν.
Ο Συνεταιρισμός Μετόχων Εργαζομένων ΣΕΚΑΠ, είναι ουσιαστικά ο μόνος ενεργός μέτοχος της καπνοβιομηχανίας, εκτός του βασικού μετόχου (της εταιρείας του ομίλου Σαββίδη).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Πόσο πιθανό είναι να βρέχει
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στα 7.500 ευρώ η συνολική αξία των κλοπιμαίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μέχρι πότε θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα
Δείτε τον χάρτη με τα κόκκινα σημεία
Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάση
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.