Visual Browsing

GREEK GASTRONOMY GUIDE / ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΤΑΣ

Greek Gastronomy Guide / Γιώργος Πίττας

Ο Γιώργος Πίττας παλιός γνώριμος από το Νέο Κατοικείν και το Lefkes Village Hotel, τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει και καταγράφει τα αχαρτογράφητα κομμάτια της ελληνικής επικράτειας και ιδιαίτερα την καθημερινότητα, το κοινωνικό βίο, εκεί όπου λέει χαρακτηριστικά “τρυπώνει η ψυχή κάθε τόπου και εκεί όπου κρύβονται τα δαιμόνιά του”.

Το υλικό των τριάντα χρόνων έρευνας συγκεντρωθηκε σε 6 βιβλία (Σημάδια του Αιγαίου, Πανηγύρια στο Αιγαίο, Πάρος οδοιπορικό στον τόπο και το χρόνο, Καφενεία της Ελλάδος, Αθηναϊκή Ταβέρνα, Θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας).
Μετά την εξαιρετική δουλειά του στο Ελληνικό Πρωινό, πριν λίγο καιρό δημιούργησε τον Οδηγό της Ελληνικής Γαστρονομίας, μιά ιστοσελίδα με σκοπό την ανάδειξη της Ελλάδας μέσα από τη ματιά της γαστρονομίας.
Στο greekgastronomyguide.gr με τη μορφή ψηφιδωτού καταγράφονται όλες οι αξίες που διαμορφώνουν τον γαστρονομικό περιβάλλον κάθε περιοχής. Τόποι και τοπία, ιστορία και παράδοση, προϊόντα και παραγωγοί, καφενεία και ταβέρνες, εδέσματα και τοπικές κουζίνες, πανηγύρια και τελετουργίες συγκροτούν ένα παζλ και έτσι η γαστρονομία από απλή γαστριμαργική απόλαυση μετατρέπεται σ’ εναν κόσμο ολόκληρο και σε μια ενότητα ζωής.
Παράλληλα το greekgastronomyguide.gr μετατρέπεται σ’ ενα δίκτυο που καταγράφονται όλοι οι δημιουργοι της ελληνικής γαστρονομίας ενώ προβάλλονται παράλληλα οι γαστρονομικοί προορισμοί της χώρας.
Το ταξίδι του αυτό θα το μοιρασθεί απλόχερα με τους αναγνώστες του Αthens Voice.

Γαστρονομική βόλτα στη Θεσσαλονίκη
Γαστρονομική βόλτα στη Θεσσαλονίκη
Γεύση
Από την μπουγάτσα έως τον πατσά και τους ουζομεζέδες, εδώ σερβίρονται τα πιο μερακλίδικα εδέσματα στη χώρα
Γαστρονομική βόλτα στη Θεσσαλονίκη
Σπινιάλο και πάστα μελάνι χταποδιού, τα φοβερά αλίπαστα της Καλύμνου
Σπινιάλο και πάστα μελάνι χταποδιού, τα φοβερά αλίπαστα της Καλύμνου
Γεύση
Πώς ο συνεταιρισμός Kalymnos Sea Food βρήκε τον τρόπο να αξιοποιήσει τον πλούσιο βυθό του νησιού
Σπινιάλο και πάστα μελάνι χταποδιού, τα φοβερά αλίπαστα της Καλύμνου
Καιρός για καζανέματα
Καιρός για καζανέματα
Γεύση
Φθινόπωρο, η εποχή που σε όλα τα καζάνια της Ελλάδας βράζει τσίπουρο
Καιρός για καζανέματα
Καιρός για καζανέματα
Καιρός για καζανέματα
Γεύση
Φθινόπωρο, η εποχή που σε όλα τα καζάνια της Ελλάδας βράζει τσίπουρο
Καιρός για καζανέματα
Ο φούρνος του Στρατή στην Πάρο δεν είναι ένας οποιοσδήποτε φούρνος
Ο φούρνος του Στρατή στην Πάρο δεν είναι ένας οποιοσδήποτε φούρνος
Γεύση
Με ιστορία πάνω από έναν αιώνα δίνει ψωμί σε όλα τα γύρω χωριά
Ο φούρνος του Στρατή στην Πάρο δεν είναι ένας οποιοσδήποτε φούρνος
Η ιστορία της φέτας
Η ιστορία της φέτας
Γεύση
Από πού προέρχεται η ονομασία της, ποια λευκά τυριά μπορούν να ονομαστούν «φέτα» και ποιο είναι το μέλλον του...
Η ιστορία της φέτας
Πέντε ξεχωριστά καφενεία της Αμοργού
Πέντε ξεχωριστά καφενεία της Αμοργού
Γεύση
Καθένα του έχει τον μύθο του, τους φανατικούς πελάτες του και κάποιο ρόλο να παίξει στο γαστρονομικό φεστιβάλ...
Πέντε ξεχωριστά καφενεία της Αμοργού
Το «Μελτέμι» του Αιγίου είναι ένα όμορφο στέκι για όλες τις ώρες
Το «Μελτέμι» του Αιγίου είναι ένα όμορφο στέκι για όλες τις ώρες
Resto
Τάρτα θαλασσινών, γαριδομακαρονάδες και πολλές ακόμα λιχουδιές με φόντο το κύμα
Το «Μελτέμι» του Αιγίου είναι ένα όμορφο στέκι για όλες τις ώρες

Σελίδες