Εικαστικα

Μπορεί η μιζέρια να γίνει κόσμημα;

Η «Ragtag Collective» μεταμορφώνει το συναίσθημα σε δημιουργία

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
131792-299357.jpg

Το συναίσθημα που όλοι νιώθουμε και κανείς δεν κατονομάζει, μεταμορφώνεται σε κινητήριο δύναμη για δημιουργία.

Έξι νέοι Έλληνες δημιουργοί-μέλη της ομάδας Ragtag Collective δημιουργούν την έκθεση «Στόλισέ μου τη μιζέρια» και μέσα από το σύγχρονο εικαστικό κόσμημα, επιδιώκουν να εκφράσουν, να αλλάξουν, να καταπολεμήσουν, να ξορκίσουν τη μιζέρια τους!

image

Γιώργος Γιαννούτσος, Κέλυφος. Καρφίτσα. Ασήμι, θραύσματα πετρωμάτων, ρητίνη, φίλτρα καπνίσματος, χρωστικές.

image

Χρυσούλα Παπαχατζή, Παντοτινή στιγμή. Καρφίτσα, Ασήμι, αλπακάς επάργυρος, φωτογραφία, ακρυλικά χρώματα.

Η ομάδα «Ragtag Collective» αποτελείται από τους Γιώργο Γιαννούτσο, Καλλιόπη Θεοδωροπούλου, Βάσια Παχή, Ισμήνη Παχή, Χρυσούλα Παπαχατζή και Γιάννη Τσαλαπάτη. Δημιουργήθηκε το 2012 με στόχο την επικοινωνία, τη στήριξη και το μοίρασμα. Προερχόμενοι από διαφορετικούς τομείς, δημιούργησαν ένα γόνιμο περιβάλλον εργασίας και ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών. Μέσα από το σύγχρονο κόσμημα βρήκαμε το μέσον αντίληψης, κατανόησης, έκφρασης και επικοινωνίας τόσο μεταξύ τους όσο και της δουλειάς τους προς τον κόσμο. Η επιλογή του σύγχρονου εικαστικού κοσμήματος έγκειται όχι μόνο στην επικοινωνιακή δυναμική του αλλά και στην παράλληλη κοινωνική δράση που επιτρέπει να αναπτυχθεί.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Athens Jewelry Week 2016  

image

Ισμήνη Παχή, EGO CRUSH, Κρεμαστό. Pvc, ασήμι.

image

Βάσια Παχή, Κινούμενα τοπία. Σκουλαρίκια, Plexiglass, φορμάικα, ανοξείδωτο ατσάλι.

image

Γιάννης Τσαλαπάτης, Η πρώτη Αρρεβώνα. Δαχτυλίδι, Ασήμι 925°.


Κεντρική φωτογραφία: Καλλιόπη Θεοδωροπούλου, My used teddy. Καρφίτσα, Ασήμι, μπρούτζος, αλπακάς, δέρμα, ύφασμα “Liberty”, βελούδο, νήματα, κουτί από καραμέλες, μάλλινο νήμα, χαρτί, κορδέλα.


iNFO

Στόλισέ μου τη μιζέρια. Εγκαίνια: Σάββατο 2/7 21.00. Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη-Σάββατο 12.00-21.00, Κυριακή 16.00-21.00. Διάρκεια Έκθεσης: 30/6-3/7. Matalou at Home, Ηπίτου 5, Αθήνα

image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ