Εικαστικα

Η Βαλκανική κολεκτίβα BULB εκθέτει στην Αθήνα

Τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης στο Booze Cooperativa

107302-212813.jpg
Θανάσης Καρατζάς
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134435-306586.jpg

Βράδυ κατακαλόκαιρου, 20 Ιουλίου, με την Αθήνα να είναι στα πιο ζεστά της, χρειάζεται καλός λόγος για μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο. Κατηφορίζοντας στο Booze της Κολοκοτρώνη 57 τίποτα δεν θυμίζει οτι η πόλη ετοιμάζεται για διακοπές. Είναι η ατμόσφαιρα σε αυτό το μέρος, απο τους τοίχους του ως τους «regulars» που συχνάζουν. Εκεί εγκαινιάστηκε η ετήσια έκθεση της Βαλκανικής κολεκτίβας BULB. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα φωτογράφων που δραστηριοποιούνται σε αστικές και ημιαστικές περιοχές των Βαλκανίων.

Η κολεκτίβα BULB αποτελείται από φωτογράφους που δραστηριοποιούνται σε αστικές αλλά και ημιαστικές περιοχές των Βαλκανίων με μια εκφραστική οπτική στις εικόνες, οι οποίες χαρακτηρίζονται ιδιαίτερη αισθητική και μια ποιητική διάσταση πάνω σε ετερόκλητα θέματα. Οι 54 φωτογραφίες, που εκθέτονται, είναι σαν μια ιδιωτική βόλτα σε διάφορες πόλεις της ανατολικής και νότιας Ευρώπης.

Ο Μιχάλης Μοσχολιός, δημιουργός της και μέλος, αναφέρει «Οι καλλιτέχνες, με διαφορετικές οπτικές προσεγγίσεις, φιλοδοξούν να δημιουργήσουν εμβληματικές φωτογραφίες. Ταυτόχρονα δεν επιδιώκουν την αναπαράσταση της άμεσης και «στεγνής» πραγματικότητας, αλλά περισσότερο στοχεύουν στην παρουσίαση της σουρεαλιστικής ομορφιάς, που πιστεύουν ότι διαθέτει αυτή η γωνιά του κόσμου, τα Βαλκάνια, άκρως αντιφατική και συνάμα συναρπαστική.

Μοιράζονται το ίδιο όραμα αλλά όχι και την ίδια καλλιτεχνική προοπτική, γεγονός που δίνει χώρο για την απαραίτητη πολυφωνία που χρειάζεται ώστε να υπάρχει νόημα και «βάθος» στο συναρπαστικό ταξίδι που θέλουν να μας προσφέρουν, καλύπτοντας όλες τις πτυχές του Βαλκανικού νεορεαλισμού».

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image


Φωτογραφίες: Τζίνα Μαραγκουδάκη 

Συμμετέχουν: Leontina Chiricioiu, Gabriel Costea, Cristina-Mina Dalea, George Dobre, Dragos-Radu Dumitrescu, Marcel Eremia, Niki Gleoudi, Sorin Hasu, Delia Herman-Oprescu, Rafael Ianos, Gabriel Kovats, Kostas Kroustallis, Florina Luput, Michail Moscholios, Andreas Neophytou, Stela Patrulescu, Corneliu Sarion, Thanos Savvidis, Stavros Stamatiou, Ioannis Stamatogiannis, Iris Maria Tusa, Argyris Drolapas, Zisis Kardianos, Vasilis Spagouros, Gina Maragoudaki, Thanasis Karatzas, Alphan Yilmazmaden.

iNFO

Εγκαίνια: 20 Ιουλίου 2016, 20.00

Διάρκεια έκθεσης: 20 Ιουλίου - 20 Αυγούστου 2016

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 12.00 - 21.30

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά την κολεκτίβα BULB εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ