Κοσμος

Ομπάμα: Χίλαρι Κλίντον, η καταλληλότερη για τον Λευκό Οίκο (video, εικόνες)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην τελευταία του ομιλία και μία από τις καλύτερες σε συνέδριο των Δημοκρατικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134559-307010.jpg

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, κάλεσε τους ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Κόμματος να βοηθήσουν την Χίλαρι Κλίντον να συνεχίσει το έργο του στον Λευκό Οίκο και να της χαρίσουν τη νίκη έναντι του «δημαγωγού Τραμπ» στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Ήταν η τελευταία ομιλία και μία από τις καλύτερες σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ομιλία του Ομπάμα σε συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος. Ο πρώτος αφροαμερικανός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών χαιρέτισε την επιλογή της Χίλαρι Κλίντον, της πρώτης στην ιστορία της χώρας γυναίκας που διεκδίκησε και πήρε το προεδρικό χρίσμα αποκαλώντας την «καταλληλότερη» για το αξίωμα του προέδρου, διότι γνωρίζει, έχει εμπειρία και έχει περάσει από τον Λευκό Οίκο.

image

Στο συνέδριο των Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια ο Μπαράκ Ομπάμα ευχαρίστησε τον αμερικανικό λαό για τις επιτυχίες και τις νίκες που του χάρισαν τα τελευταία οκτώ χρόνια της διακυβέρνησης και δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας του. «Ξανά και ξανά αυτά τα χρόνια εσείς διαλέξατε εμένα», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα απευθυνόμενος στον αμερικανικό λαό και πρόσθεσε, «μακάρι να μπορούσα εγώ να διαλέξω όλους εσάς. Απόψε σας ζητώ να κάνετε για την Χίλαρι Κλίντον αυτό που κάνατε για μένα όλα αυτά τα χρόνια. Σας ζητώ να την αγκαλιάσετε όπως αγκαλιάσατε εμένα». Στη συνέχεια εμφανίστηκε επί σκηνής η πρώην υπουργός Εξωτερικών και η υποψήφια των Δημοκρατικών για τις εκλογές του Νοέμβριου, Χίλαρι Κλίντον, η οποία αγκάλιασε τον απερχόμενο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Σκληρή ήταν η κριτική που άσκησε ο Ομπάμα στον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, τον οποίο χαρακτήρισε «ανίδεο, δημαγωγό». «Το αμερικανικό όνειρο δεν μπορεί να περιοριστεί από κανένα τοίχο», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος αφήνοντας στα αιχμές στα «μισαλλόδοξα» τείχη προστατευτισμού που υπόσχεται να ορθώσει ο μεγιστάνας Τραμπ.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, συμπλήρωσε επικρίνοντας τον αντίπαλο της Κλίντον ότι είναι ένας άνθρωπος που «στηρίζει τα βασανιστήρια, τη μισαλλοδοξία και έχει προδώσει όλες τις αξίες του αμερικανικού έθνους». «Δεν έχει ιδέα τι είναι αυτό που κάνει την Αμερική μεγάλη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Τιμ Κέιν αποδέχτηκε επίσημα την υποψηφιότητα του αντιπροέδρου στο κεντρικό συνέδριο των Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια.


Φωτογραφίες: EPA/JUSTIN LANE 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ