Ελλαδα

Κινητοποίηση στην Ψέριμο για τουρκικές παρεμβάσεις: Αναφορές για πυροβολισμούς (εικόνα, video)

Σκάφη του λιμενικού, ελικόπτερο και η κανονιοφόρος «Ναυμάχος» σαρώνουν την περιοχή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134518-306890.jpg

Συναγερμός έχει σημάνει από τις 2 το μεσημέρι στις ελληνικές αρχές. Παρόλο που η ακρίβεια των πληροφοριών δεν έχει επιβεβαιωθεί, υπάρχει έντονη κινητικότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ψερίμου με το βλέμμα στους γείτονες, ενώ υπάρχει μαρτυρία βοσκού πως άκουσε πυροβολισμούς στη βόρεια πλευρά του νησιού.

Εκτός από αυτό, υπάρχουν και μαρτυρίες πως είδαν άτομα να βγάζουν φωτογραφίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ελικόπτερο απογειώθηκε για να ελέγξει την πληροφορία και να σαρώσει την περιοχή, μήπως εντοπίσει ύποπτη δραστηριότητα, αλλά δεν βρήκε κάτι.

Η κανονιοφόρος «Ναυμάχος» περιπολεί στην περιοχή μεταξύ Ψερίμου και Καλύμνου, ενώ και σκάφη του Λιμενικού «χτενίζουν» την περιοχή.

image

Εν τω μεταξύ, το βίντεο που δημοσιεύει το newsit.gr και τραβήχτηκε πριν από μία εβδομάδα, δείχνει τουρκικά αλιευτικά που πλέουν ανοιχτά της Χίου σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Στο βίντεο ο ψαράς καταγγέλλει πως «φαίνονται τα τουρκικά αλιευτικά τα οποία είναι μέσα στα δικά μας χωρικά ύδατα και ψαρεύουν. Αυτό γίνεται αρκετές φορές και διαρκώς και δεν επεμβαίνει κανείς». «Τι περιμένουν δηλαδή για να αντιδράσουν;», αναρωτιέται ο Έλληνας ψαράς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ