Κοσμος

Επίθεση στο Μόναχο: Τρεις οι ένοπλοι που άνοιξαν πυρ σε τρία διαφορετικά μέρη (εικόνες, video)

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134167-306006.jpg

Ελάχιστες μόλις ημέρες μετά την επίθεση με μαχαίρι μοναχικού λύκου του Ισλαμικού Χαλιφάτου σε τρένο στη Βαυαρία και μόλις μία εβδομάδα μετά το αιματοκύλισμα στη Νίκαια, νέο σοκ χτύπησε την Ευρώπη.

Λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα - τοπική ώρα, ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα στο εμπορικό κέντρο στο εμπορικό κέντρο OEZ -Olympia-Einkaufszentrum, ενώ λίγο αργότερα, το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο N-tv και η εφημερίδα Die Welt μετέδωσαν πως σημειώθηκε και δεύτερο περιστατικό πυροβολισμών, αυτή τη φορά στην πλατεία Stachus, γνωστή και ως Karlsplatz, στο κεντρικό Μόναχο, περίπου 5 χλμ μακριά από το εμπορικό κέντρο OEZ. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πυροβολισμοί ήταν στον σταθμό του μετρό που βρίσκεται στην πλατεία. Παρόλα αυτά, ακόμη παραμένουν συγκεχυμένες οι πληροφορίες για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Την ίδια ώρα, η γερμανική αστυνομία, κάνει λόγο στον λογαριασμό της στο Facebook επικαλούμενη μαρτυρίες για τρεις μαυροντυμένους ενόπλους με καλυμμένο το πρόσωπό τους, οι οποίοι άνοιξαν πυρ σε τρία διαφορετικά σημεία: στο εμπορικό κέντρο και στις οδούς Χάναουερ και Ράις και επιβεβαιώνει την ύπαρξη 6 νεκρών.

Ωστόσο μαρτυρίες για το περιστατικό στο εμπορικό κέντρο αναφέρουν πως έπεσαν τουλάχιστον 30 πυροβολισμοί, ενώ άλλη μαρτυρία κάνει λόγο για 15 νεκρούς, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί. Από την άλλη, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο αστυνομική πηγή κάνει λόγο για 6 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, ενώ το France24 για πάνω από 10 νεκρούς.

Το εμπορικό κέντρο εκκενώθηκε άμεσα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ακόμα κι από αέρος το έχουν περικυκλώσει. Η αστυνομία συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο και στους εργαζόμενους να μην βγουν από τα καταστήματα, ενώ σχεδόν αμέσως ξεκίνησαν έλεγχοι και στους σταθμούς του μετρό καθώς υπάρχει πληροφορία πως μετά το χτύπημα οι δράστες το χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν.

Πάντως, μετά το πρώτο περιστατικό ανακοινώθηκε πως σταματούν τα δρομολόγιά τους όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Εν τω μεταξύ, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού τραυματιών ανακαλούνται όλες οι άδειες των ιατρών στα νοσοκομεία της πόλης.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τη στιγμή της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τον μαυροντυμένο ένοπλο που πυροβολεί αμάχους στο εμπορικό κέντρο

Η αστυνομία καλεί και στα αγγλικά τους πολίτες να μην κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους επειδή υπάρχουν αναφορές για πολλές επιθέσεις:

Εικόνες από την Karlsplatz:

image

image

Εικόνες και βίντεο από το Εμπορικό Κέντρο:

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Τα σημεία με τον κόκκινο κύκλο στον χάρτη είναι αυτά στα οποία έχουν ακουστεί πυροβολισμοί

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ