Κοσμος

Τρόμος στο Μόναχο: Και δεύτερο περιστατικό πυροβολισμών στην Karlsplatz (εικόνες, video)

Τρεις οι δράστες - Όλοι τους διαφεύγουν της σύλληψης

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134164-305997.jpg

Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη του Μονάχου, καθώς νωρίς το βράδυ της Παρασκευής ένοπλος (ή ένοπλοι) άνοιξε πυρ στο εμπορικό κέντρο OEZ -Olympia-Einkaufszentrum, ενώ λίγο αργότερα, το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο N-tv και η εφημερίδα Die Welt μετάδωσαν πως σημειώθηκε και δεύτερο περιστατικό πυροβολισμών, αυτή τη φορά στην πλατεία Stachus, γνωστή και ως Karlsplatz, στο κεντρικό Μόναχο, περίπου 5 χλμ μακριά από το εμπορικό κέντρο OEZ. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πυροβολισμοί ήταν στον σταθμό του μετρό που βρίσκεται στην πλατεία. Παρόλα αυτά, ακόμη παραμένουν συγκεχυμένες οι πληφορίες για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Η αστυνομία λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ ανακοίνωσε πως δεν έχει ακόμη προχωρήσει σε καμία σύλληψη με τους δράστες, οι οποίοι υπολογίζονται σε τρεις, να παραμένουν ελεύθεροι και καλεί τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, αλλά και να μην ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο από τις επιθέσεις καθώς έτσι μπορεί να διευκολύνθεί ο δράστης ή οι δράστες να διαφύγουν της σύλληψης. Επίσης, έστειλε οδηγία προς τους οδηγούς-ταξί να μην παίρνουν επιβάτες, καθώς υπάρχει φόβος ότι τώρα που έκλεισε το μετρό, οι δράστες να θελήσουν να μετακινηθούν με ταξί.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε πως από την επίθεση στο εμπορικό κέντρο έχουν χάσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, ωστόσο μαρτυρίες για το περιστατικό στο εμπορικό κέντρο αναφέρουν πως έπεσαν τουλάχιστον 30 πυροβολισμοί, ενώ άλλη μαρτυρία κάνει λόγο για 15 νεκρούς, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί. Από την άλλη, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο αστυνομική πηγή κάνει λόγο για 1 νεκρό και 10 τραυματίες.

Μάλιστα, αστυνομική πηγή μιλώντας στο Reuters ανέφερε για την επίθεση στο OEZ πως θεωρούν ότι δεν πρόκειται για έναν μόνο δράστη.

Το εμπορικό κέντρο εκκενώθηκε άμεσα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ακόμα κι από αέρος το έχουν περικυκλώσει. Η αστυνομία συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο και στους εργαζόμενους να μην βγουν από τα καταστήματα, ενώ σχεδόν αμέσως ξεκίνησαν έλεγχοι και στους σταθμούς του μετρό καθώς υπάρχει πληροφορία πως μετά το χτύπημα οι δράστες το χρησιμοποιήσαν για να διαφύγουν.

Πάντως, μετά το πρώτο περιστατικό ανακοινώθηκε πως σταματούν τα δρομολόγιά τους όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

image

image

image

image

Τα σημεία με τον κόκκινο κύκλο στον χάρτη είναι αυτά στα οποία έχουν ακουστεί πυροβολισμοί

image

image

image 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.