Οι Ιστοριες σας

Myriella & John: Στην περίπτωσή μας 1+1=1

Γνωρίζουμε τη μουσικό και ηθοποιό Μυριέλλα Κουρεντή, την οποία παρακολουθούμε αυτή τη στιγμή στο Survivor, μέσα από τα μάτια του Γιάννη Λυγνού που είναι το μουσικό της ταίρι

Αθηνά Κλήμη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Myriella & John: Ο Γιάννης Λυγνός μιλάει για τη Μυριέλλα Κουρεντή, την οποία παρακολουθούμε στο Survivor.

Δύο άνθρωποι που τους ενώνει η μουσική. Η Μυριέλλα Κουρεντή και ο John (Γιάννης Λυγνός). Αν κάποιος έκανε ένα throwback στη μουσική σας καριέρα, θα καταλάβαινε πως μέχρι πριν 2 χρόνια δεν είχατε κοινή πορεία. Πώς ξεκίνησε αυτή η φασούλα για εσάς, τι γουστάρετε να δείξετε στο κοινό σας και ποιο είναι το δικό σας μουσικό top3 τραγουδιών που ξεχωρίζετε; Ποια είναι η ιστορία σας;

Γνωριστήκαμε τυχαία σε μια φωτογράφηση για την Athens Hood Boycott και πραγματικά από τις πρώτες λέξεις που ανταλλάξαμε, δημιουργήθηκε ο δικός μας τρόπος επικοινωνίας. Εκεί φυσικά συνειδητοποιήσαμε ότι έχουμε ιδιαίτερη χημεία μεταξύ μας, παρόλο που δεν γνωρίζαμε ακόμα ο ένας για τη μουσική πλευρά του καθενός. Αφού τελείωσε η φωτογράφηση συνεχίσαμε να μιλάμε και, αλήθεια, ακόμα και τώρα αναπολώ τον ενθουσιασμό που νιώσαμε όταν μοιραστήκαμε τα κοινά οράματά μας.

Και θα σας εξηγήσω τι εννοώ με αυτό.

Η Μυριέλλα είχε διάφορα μουσικά project στο παρελθόν και επίσης την είχαν  προσεγγίσει καταξιωμένοι συνθέτες για να της γράψουν τραγούδια. Όμως δεν είχε βρει κοινή αισθητική και «πιστεύω» σε κάποια από αυτές τις συνεργασίες.

Από την άλλη εγώ, ενώ συνεργάστηκα με αρκετούς καλλιτέχνες και εντός και εκτός Ελλάδας δεν ένιωθα τη φωτιά μέσα μου να λάμπει. Είχα αποδεχτεί πως είμαι solo μουσικός και δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος που να μπορεί να με καταλάβει καλλιτεχνικά.

Για να μην πολυλογώ, έρχεται η μέρα που συναντηθήκαμε για να παίξουμε μουσική για πρώτη φορά. Ένα θα σας πω και θα κλείσω. Το συναίσθημα που νιώσαμε και νιώθουμε κάθε φορά που δημιουργούμε και παίζουμε μουσική μαζί δεν θα το αντάλλαζα με κανένα άλλο συναίσθημα στον κόσμο. Το ίδιο και η Μυριέλλα.

Είναι αληθινά μαγικό. Είμαστε ο ένας το μουσικό μισό του άλλου.

Και κάπως έτσι γεννήθηκαν οι Myriella & John.

© Panagiotis Delhas

Και εγώ και η Μυριέλλα είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε τη ζωή, αγαπάμε τη φύση, τα ζώα, τους ανθρώπους, και πάντα βρίσκουμε κάτι πολύ όμορφο σε οποιαδήποτε συνθήκη κι αν βρεθούμε. Επειδή ζούμε σε συνεχές μεταβαλλόμενο περιβάλλον, με πάρα πολλά ερεθίσματα τριγύρω μας, είτε αρνητικά είτε θετικά, που είναι δύσκολο να μην μας επηρεάζουν, η διαφορετικότητα είναι κάτι που πρέπει να αποδεχόμαστε και να επικροτούμε. Έχουμε παρατηρήσει ότι ο κόσμος καταναλώνει πολύ χρόνο προσπαθώντας να μοιάσει σε ξένα πρότυπα ενώ στην πραγματικότητα αυτό που κάνει ξεχωριστό τον καθένα είναι οι ιδιαιτερότητες που φέρει ως μονάδα.

Θέλουμε να συνθέτουμε τραγούδια που όχι απλά θα ψυχαγωγούν τον ακροατή, αλλά θα του προσφέρουν ένα συναίσθημα σαν να «πετάει η ψυχή του», θα νιώθει πιο συνδεδεμένος με τον πυρήνα του, παρά με τον υλικό κόσμο και τα πρότυπα που δίνονται σε αυτόν.

© Panagiotis Delhas

Για αυτόν τον λόγο ονομάζουμε το είδος της μουσικής μας «Groovy Soul Pop from Heavens», γιατί προσπαθούμε να θεραπεύσουμε κομμάτια της ψυχής μας, που μόνο μία τέχνη τόσο δυνατή όσο η μουσική μπορεί να το καταφέρει.

Γράφουμε και στίχους και μουσική μαζί. Είναι αστείο το γεγονός ότι έχουμε τόσο κοινή αισθητική που κάποιες φορές μπερδευόμαστε και δεν ξέρουμε από ποιον προήλθε η κάθε ιδέα. Στην περίπτωσή μας, 1+1=1.

Έχουμε αγαπήσει όλα τα κομμάτια από τον δίσκο μας, το καθένα από αυτά για διαφορετικό λόγο.  Πραγματικά ανυπομονούμε να κυκλοφορήσουμε τη μουσική μας και να ξεκινήσουμε τις συναυλίες. Θα σας δούμε σε λίγο καιρό.

© Panagiotis Delhas