Οι Ιστοριες σας

Η νέα κορωνότητα

«Έρωτας πασαλειμμένος με φόβο - για τον ιό και το άγνωστο, ταυτόχρονα»

A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Διαγωνισμός μικρού διηγήματος της ATHENS VOICE: Η Εύη Πωλάν γράφει τη δική της ιστορία για το ιδιαίτερο καλοκαίρι του 2020

Μια βόλτα, η πρώτη καλπάζουν οι ώρες, πρώτα τέσσερεις, έξι μετά και οκτώ… χιλιόμετρα κάτω από τα πόδια και δυο μέτρα απόσταση – η ενδεδειγμένη και της αμηχανίας, ταυτόχρονα. Περίπατοι μακρινοί και βαθείς στις άκρες της αλλοπαρμένης πόλης.

Αυτοί είναι οι αριθμοί που δεν μετρούν. Δυο κουτάκια μπύρας από το μοναχικό περίπτερο. Κουβέντες μαραθώνιες στο πεζούλι, στο παγκάκι, στο πεζοδρόμιο και χαμηλόφωνες – ακούει μόνο ο Θεός. Σαν ναυαγοί μετά την πλημμύρα του μοντέρνου πανικού. Συχνά γέλιο που τραντάζει τα σωθικά κι αντιλαλεί στις έρημες γειτονιές η μοναξιά της ασφάλτου ξεκουφαίνει.

Χαλάκι στο πάρκο από το σούρουπο ως την αυγή μεθύσι με αντισηπτικό κι αντικουνουπικό το φιλί σε καραντίνα το άγγιγμα στην τσέπη πέφτουν οι μάσκες με τις μάσκες. Καφές και ποίηση για πρωινό. Έρωτας πασαλειμμένος με φόβο - για τον ιό και το άγνωστο, ταυτόχρονα. Από το φούτερ ως το κοντομάνικο. Βουτιές στα μάτια.

Ιδρωμένες βιντεοκλήσεις, επικές. Μεταμεσονύκτια κοκτέιλς στο μπαλκόνι κεράκια και φιδάκια. Ιδιωτική συναυλία τζιτζικιών. Θερινό σινεμά ονείρου και θανάτου. Το αργό, προσεκτικό καλοκαιρινό ταξίδι μέχρι την αγκαλιά και το μαζί, προς εξερεύνηση νησί οι διακοπές από τις διακοπές η νέα κορωνότητα.