- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χουλουσί Ακάρ: «Η δυνατότητα της Τουρκίας ξεπερνά το ανάστημα της Ελλάδας»
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ζήτησε εκ νέου αποστρατιωτικοποίηση των νησιών
Νέες απειλές από τον Χουλουσί Ακάρ κατά της Ελλάδας. Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας ζήτησε να φύγει ο στρατός από τα ελληνικά νησιά.
Τέλος δεν έχουν οι τουρκικές προκλήσεις. Η Τουρκία δεν σταματά με εμπρηστικές δηλώσεις να ανεβάζει την ένταση στο Αιγαίο. Μετά το παραλήρημα και τα... ελληνικά του Ερντογάν στο Twitter, σειρά πήρε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.
Δημοσίευμα στην τουρκική εφημερίδα «Turkiye» αναφέρει ότι ο Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά, δήλωσε: «Το τζίνι βγηκε από το μπουκάλι. Η δυνατότητα της Τουρκίας ξεπερνάει το ανάστημα της Ελλαδας».
Χουλουσί Ακάρ: «Τα νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα»
Ένα 24ωρο νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ζήτησε εκ νέου να φύγει ο στρατός από τα ελληνικά νησιά.
«Τα νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, σύμφωνα με τις συνθήκες. Δεν πρέπει να τα επισκέπτονται αξιωματούχοι» ισχυρίστηκε, αναφερόμενος έμμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στο νέο αυστηρό μήνυμα που έστειλε στην Τουρκία από Κω, Ψέριμο και Κύμη.
«Περιμένουμε να καταλάβουν ότι δεν θα φτάσουν κάπου, πραγματοποιώντας επισκέψεις στα νησιά, τα οποία είναι πολύ κοντά στη Τουρκία, ανάμεσα στα χιλιάδες νησιά που υπάρχουν και να κάνουν προκλητικές ενέργειες, τελετές και ομιλίες. Απαντήσαμε στις άδικες και παράνομες επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ποτέ δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί σε αυτά θέματα, δεν θα επιτρέψουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματα μας και δεν θα πούμε "ναι" σε κάποια τετελεσμένα. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι» είπε ακόμη.
«Κάποιοι πολιτικοί στην γειτονική Ελλάδα επιμένουν να ξυπνούν το πρωί και να λένε "Τουρκία" και το βράδυ να πηγαίνουν στο κρεβάτι τους λέγοντας "Τουρκία". Θέλουμε να ξέρουν ότι προκαλούν μεγάλο κακό στον Ελληνικό λαό» ισχυρίστηκε ακόμη, προσθέτοντας παράλληλα ότι η χώρα του παραμένει πάντα ανοικτή στον διάλογο, ελπίζοντας σε ένα κλίμα εποικοδομητικών συζητήσεων το συντομότερο δυνατόν.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η παρένθετη μητρότητα απαγορεύεται στη Γερμανία
Οι γυναίκες της Δυτικής Όχθης μιλούν για τη βία, τον εκτοπισμό και τα εμπόδια στην περίθαλψη
Στο πραγματικό καναδικό σπίτι έμειναν για λίγο οι Λόρελαϊ και Ρόρι Γκίλμορ
Δεξαμενόπλοια «πήραν φωτιά» στο νότιο τμήμα του στενού του Ορμούζ
Η αποκάλυψη της Le Figaro
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.