- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ελληνοτουρκικά - Ερντογάν: Στην Ελλάδα οι τρομοκράτες δρουν ανεξέλεγκτα
Νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Αθήνας
Ελληνοτουρκικά - Συνεχίζονται προκλήσεις από τον Ερντογάν: Στην Ελλάδα οι τρομοκράτες δρουν ανεξέλεγκτα.
Συνέχεια στην ένταση ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα έδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και ο ηγέτης των εθνικιστών στην Τουρκία και εταίρος της κυβέρνησης Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, που κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για προκλητικές ενέργειες, αναφερόμενος στην επίσκεψή του σε νησιά του Αιγαίου.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην 30ή Συνάντηση Διαβούλευσης και Αξιολόγησης του κόμματός του AKE, ανέφερε ότι δεν μπορεί να πει «ναι» στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, όταν Κούρδοι τρομοκράτες δρουν ανεξέλεγκτα σε όλες τις χώρες και στην Ελλάδα. Οι δηλώσεις του έρχονται μετά τη χθεσινή κίνηση της Αγκυρας να καλέσει για εξηγήσεις τον Έλληνα πρέσβη Χριστόδουλο Λάζαρη, κατηγορπώντας την Ελλάδα ότι «θεωρείται ασφαλές καταφύγιο για «κύκλους που συνδέονται με την τρομοκρατία»
«Μίλησα χθες με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ για το θέμα της Φινλανδίας και της Σουηδίας. Το ΝΑΤΟ δεν είναι οργανισμός που παρέχει ασφάλεια στους τρομοκράτες. Όταν οι τρομοκρατικές οργανώσεις δρουν ανεξέλεγκτα στη Σουηδία και τη Φινλανδία, την ώρα που κρατούν στα χέρια τους τις αφίσες του αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης υπό την προστασία της αστυνομίας στη Σουηδία, Φινλανδία, Γερμανία, Γαλλία και Ολλανδία, όταν που γίνονται εκστρατείες κατά της Τουρκίας, εδώ κανείς δεν πρέπει να περιμένει από εμάς να κάνουμε το ίδιο λάθος όταν στη γειτονική μας Ελλάδα, η Ελλάδα επιτρέπει την ίδρυση 5+4, 9 αμερικανικών βάσεων και την ώρα που οι τρομοκρατικές οργανώσεις δρουν ανεξέλεγκτα και πάλι στην Ελλάδα», δήλωσε, εκφράζοντας την ενόχλησή του για την ελληνοαμερικανική στρατιωτική συνεργασία.
Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι ένας ισχυρός τουρκικός στρατός είναι ανάγκη, κι όχι επιλογή. «Έχουμε κάνει βήματα που θα καταστήσουν τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μας, τις οποίες καθαρίσαμε από τη FETO, έναν από τους πιο σύγχρονους στρατούς στον κόσμο σε κάθε τομέα. Εκτελούμε σχολαστικές μελέτες, προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις στη γραμμή ασφαλείας μας στα νότια σύνορά μας με νέες επιχειρήσεις και θα καταστήσουν όλες τις δυνάμεις μας έτοιμες για κάθε είδους αποστολές στην ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα», επισήμανε.
Ελληνοτουρκικά: Επίθεση Μπαχτσελί σε Μητσοτάκη
Σε πιο προσωπικό τόνο, ο ηγέτης των εθνικιστών στην Τουρκία και εταίρος της κυβέρνησης Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί εξαπέλυσε βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και χαρακτήρισε ως… ξεκάθαρη πρόκληση την επίσκεψή του στα νησιά του Αιγαίου, κοντά στην Αλικαρνασσό.
Ο εθνικιστής πολιτικός υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι «πιόνι του ιμπεριαλισμού», που στόχο έχει ακόμη και την ύπαρξη της Τουρκίας.
Μάλιστα είπε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι τα παράπονά του «για την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή τις ΗΠΑ και η προετοιμασία του να υποβάλει και καταγγελία στο ΝΑΤΟ, είναι σημάδι ότι το μέτωπο της εχθρότητας διευρύνεται μέρα με τη μέρα».
«Η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών που πιστεύουμε ότι είναι σύμμαχοι έχουν σχέσεις με την αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση. Με μέσο την τρομοκρατική οργάνωση από τη μία και την Ελλάδα που έχει γίνει πιόνι του ιμπεριαλισμού από την άλλη επιδιώκεται να βάλουν εμπόδια στον αγώνα για την ύπαρξη της Τουρκίας», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.