Κοσμος

Νέες κατηγορίες για τον Μπιλ Κόσμπι - Ανήλικη το θύμα

Μία ακόμα δίωξη για τον κωμικό ηθοποιό και «μπαμπά της Αμερικής»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μπιλ Κόσμπι
Ο Μπιλ Κόσμπι © EPA

Ακόμα μία κατηγορία σε βάρος του γνωστού κωμικού, Μπιλ Κόσμπι, αυτή τη φορά για βιασμό ανήλικης. Στην έπαυλη του Playboy το περιστατικό.

Ο 85χρονος Κόσμπι κατηγορείται ότι επιτέθηκε σεξουαλικά στην Τζούντι Χουτ, 64 ετών τώρα, στην έπαυλη του Playboy στο Λος Άντζελες το 1975.

Η υπόθεση είναι μία από τις πολλές που κυκλοφορούν κατά του Κόσμπι, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει πολλές κατηγορίες κατάχρησης εξουσίας. Ο ίδιος, βέβαια, αρνήθηκε ότι έλαβε χώρα κάποιου είδους επίθεση και δεν αναμένεται να καταθέσει.

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε η Χουτ το 2014, το περιστατικό έλαβε χώρα όταν ήταν 16 ετών, μέρες αφότου συνάντησε τον Κόσμπι σε ένα πάρκο κοντά στο Λος Άντζελες, όπου γύριζε μια ταινία.

Αφού της έδωσε αλκοόλ «ως μέρος ενός παιχνιδιού», ο Κόσμπι την πήγε στην έπαυλη του Playboy, λέει. Εκεί, η Χουτ ισχυρίζεται ότι ο Κόσμπι την πήγε σε ένα υπνοδωμάτιο και την ανάγκασε να κάνει σεξ μαζί του.

Κατά τη διάρκεια των εναρκτήριων δηλώσεων στο δικαστήριο στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, την Τετάρτη, ένας από τους δικηγόρους της Χουτ είπε ότι ο κωμικός «έχει μια αίσθηση δικαιώματος πάνω στο θύμα και δεν φοβάται».

Ο Νέιθαν Γκόλντμπεργκ είπε ότι ο Κόσμπι είχε «χτυπήσει την πελάτισσά του και ότι υπέφερε από σοβαρό άγχος μετά το περιστατικό».

Όταν άλλες γυναίκες εμφανίστηκαν με ιστορίες για την κακοποίησή τους από τον Κόσμπι, «ήταν σαν ένας φελλός να βγήκε από το μπουκάλι και όλα τα θαμμένα συναισθήματά της βγήκαν στην επιφάνεια», πρόσθεσε ο κ. Γκόλντμπεργκ.

Ενώ οι δικηγόροι του Κόσμπι έχουν αναγνωρίσει ότι ο πελάτης τους συνάντησε την Χουτ και πήγε στην έπαυλη του Playboy μαζί της, αρνούνται ότι έλαβε χώρα οποιαδήποτε σεξουαλική επίθεση. Ισχυρίζονται επίσης ότι η Χουτ ήταν 18, όχι 16.

Αναρωτιούνται επίσης γιατί ο κατήγορος έμεινε για ώρες στην έπαυλη μετά το φερόμενο περιστατικό, παρακολουθώντας ταινία και κολυμπώντας στην πισίνα. Η δικηγόρος του Κόσμπι απέρριψε την υπόθεση της Χουτ ως «κατασκευασμένη», αμφισβητώντας γιατί εκείνη και ένας φίλος της είχαν διατηρήσει φωτογραφίες από την επίσκεψη ως «αναμνηστικά» μιας υποτιθέμενης σεξουαλικής επίθεσης.

Να σημειωθεί πως ο Κόσμπι δεν απαιτείται να παραστεί στη δικαστική διαδικασία και δεν αναμένεται να το πράξει. Οι δικηγόροι του έχουν πει στο παρελθόν ότι έχει τυφλωθεί ως αποτέλεσμα γλαυκώματος. Ωστόσο, έδωσε μια κατάθεση βίντεο.

Ο κάποτε γνωστός σε εκατομμύρια ως «ο μπαμπάς της Αμερικής», Κόσμπι έχει αντιμετωπίσει δεκάδες κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, ανάρμοστη συμπεριφορά και βιασμό μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1960.

Το 2018, καταδικάστηκε για ναρκωτικά και κακοποίηση στο σπίτι του το 2004 και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών έως 10 ετών.

Η καταδίκη, ωστόσο, ανατράπηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβάνια πέρυσι. Αποφυλακίστηκε μετά από σχεδόν τρία χρόνια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ