Κοσμος

H Gazprom δίνει και επίσημα θέση στον Γκέρχαρντ Σρέντερ

Ο πρώην καγγελάριος προτείνεται για το Εποπτικό της Συμβούλιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ, πρώην καγκελάριος της Γερμανίας
Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ, πρώην καγκελάριος της Γερμανίας © EPA/FILIP SINGER

Τον Γκέρχαρντ Σρέντερ θέλει η Gazprom στο Εποπτικό της Συμβούλιο. Πρότεινε και επίσημα θέση στον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας.

Η ρωσική εταιρεία ενέργειας Gazprom πρότεινε σήμερα και επίσημα τον πρώην καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ ως μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το περιοδικό Focus.

Την περασμένη εβδομάδα η ρωσική εταιρεία πετρελαίου Rosneft ανακοίνωσε ότι ο κ. Σρέντερ την ενημέρωσε ότι δεν θα μπορέσει να ανανεώσει τη συνεργασία του μαζί της. Λίγες ημέρες πριν η γερμανική Βουλή (Bundestag) είχε αποφασίσει την στέρηση των προνομίων που απολάμβανε ο 77χρονος πολιτικός ως πρώην καγκελάριος.

Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ έχει επανειλημμένα στηρίξει τη Ρωσία τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Βαλτική, όπου κατά διαστήματα κλιμακώνεται η ένταση με το ΝΑΤΟ. Υπενθυμίζεται ότι λίγες εβδομάδες πριν ξεκινήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, είχε γίνει γνωστό ότι ο πρώην καγκελάριος Σρέντερ θα αναλάβει θέση στην Gazprom. Με τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο σε πλήρη εξέλιξη ο Σρέντερ επέλεξε τη «σιωπή», αρνούμενος πεισματικά να παραιτηθεί από διευθυντικές θέσεις σε ρωσικές επιχειρήσεις ενέργειας, προκαλώντας έτσι κατακραυγή στη Γερμανία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ