- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι συνεργάτες του Σρέντερ παραιτήθηκαν γιατί δεν... παραιτείται
Ως γνωστόν, είναι λομπίστας της Ρωσίας
Πόλεμος στην Ουκρανία - Γκέρχαρντ Σρέντερ: Παραιτήθηκαν τέσσερις συνεργάτες του λόγω της σχέσης του πρώην καγκελάριου με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν
Τέσσερις από τους στενότερους συνεργάτες του πρώην καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ, ανάμεσά τους και ο επί πολλά χρόνια διευθυντής του γραφείου του 'Αλμπρεχτ Φουνκ, παραιτήθηκαν, λόγω της στάσης του κ. Σρέντερ σε σχέση με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο «The Pioneer», οι συνεργάτες του σοσιαλδημοκράτη πρώην καγκελάριου αντέδρασαν με αυτόν τον τρόπο «στη σιωπή» του Γκέρχαρντ Σρέντερ σε ό,τι αφορά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά και στην άρνησή του να παραιτηθεί από τις θέσεις του στους κρατικούς ρωσικούς ενεργειακούς κολοσσούς.
Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα BILD, ο κ. Φουνκ θα εργαστεί στο εξής στην καγκελαρία, στο γραφείο του Όλαφ Σολτς, οποίος έχει και τη δικαιοδοσία να αποφασίσει αν ο κ. Σρέντερ θα αποκτήσει νέους συνεργάτες.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται ενώ προ ημερών ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από τα διοικητικά συμβούλια δύο ρωσικών εταιρειών. Της παραίτησης Φιγιόν είχαν προηγηθεί αυτές των Ματέο Ρέντσι και Έσκο Άχο, πρώην πρωθυπουργού της Φινλανδίας. Ο Ρέντσι, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και γερουσιαστής του κεντρώου κόμματος Italia Viva, έφυγε από την Delimobil, τη μεγαλύτερη υπηρεσία αυτοκινήτων κοινής χρήσης της Ρωσίας, που ιδρύθηκε από τον Ιταλό επιχειρηματία Vincenzo Trani, ενώ ο Άχο, πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας, παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της μεγαλύτερης τράπεζας της Ρωσίας, της Sberbank, όπου ήταν ανεξάρτητος διευθυντής και μέλος του εποπτικού συμβουλίου.
Γκέρχαρντ Σρέντερ: Στο μισθολόγιο της Ρωσίας
Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ και η στενή φιλική του σχέση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν αποτελεί μυστικό κι έτσι ίσως δεν θα έπρεπε να προκαλούν αίσθηση φιλορωσικές δηλώσεις του. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία σε ρωσικούς ενεργειακούς φορείς μετά την αποχώρησή από την ενεργό πολιτική στη Γερμανία (διετέλεσε καγκελάριος από το 1998 έως το 2005) δεν είναι επίσης κάτι νέο.
Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ κατέλαβε διάφορες υψηλόβαθμες θέσεις, μεταξύ άλλων στα ρωσογερμανικά, ενεργειακά πρότζεκτ Nord Stream 1 και Nord Stream 2 (στην Nord Stream AG). Διετέλεσε επίσης επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της ρωσικής εταιρείας Rosneft. To νέο πόστο στην Gazprom έρχεται όμως να προστεθεί σε αυτά σε μια ιδιαίτερα τεταμένη χρονική στιγμή για το μέλλον της Ουκρανίας αλλά και τις γερμανορωσικές σχέσεις.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παγκόσμια απειλή χαρακτήρισε τον Πούτιν ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ μπέρδεψε εδάφιο της Βίβλου με κινηματογραφική ατάκα του Κουέντιν Ταραντίνο
Σφοδρό τροχαίο του κόστισε τη ζωή
Στο στόχαστρο πόλεις και άμαχοι
«Η Τεχεράνη δεν μπορεί να ελέγξει τα Στενά», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
Σφοδρές μάχες σώμα με σώμα με τη Χεζμπολάχ
Σφοδρή κριτική του ποντίφικα προς τους ηγέτες που ξοδεύουν δισεκατομμύρια σε πολέμους
Ο 27χρονος φέρεται να πυροβόλησε εναντίον οχήματος με τρεις επιβάτες στη Βόρεια Καρολίνα
Ορατός ο κίνδυνος ακυρώσεων πτήσεων το καλοκαίρι
Σαρωτικοί έλεγχοι μετά το λουτρό αίματος - Μπλοκάρονται εκατοντάδες λογαριασμοί στα social media
Ήταν προσκείμενο στο Ιράν
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας πόσταρε φωτογραφίες από κατεστραμμένα κτίρια
Tο λεωφορείο βγήκε από τον δρόμο κι έπεσε σε χαράδρα προτού πάρει φωτιά
Παραβίασαν εκατοντάδες email αξιωματούχων σε Ουκρανία, ΝΑΤΟ, Βαλκάνια
9 νεκροί από το μακελειό στο σχολείο της νότιας Τουρκίας, ανάμεσά τους οκτώ συμμαθητές του
Η ανάρτηση στο Truth Social
Το χρονικό της υπόθεσης κακοποίησης
Τι καταγγέλλει η οικογένειά της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.