Κοσμος

Παραιτήθηκε ο πρώην Γάλλος πρωθυπουργός από δυο ρωσικές εταιρείες

«Το μπαλάκι» στον Σρέντερ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Φρανσουά Φιγιόν
O Φρανσουά Φιγιόν © ΕPA Pool

O πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν παραιτήθηκε από τα διοικητικά συμβούλια δυο ρωσικών εταιρειών στα οποία ήταν μέλος.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από τα διοικητικά συμβούλια δύο ρωσικών εταιρειών, ακολουθώντας τα παραδείγματα άλλων δυτικών ηγετών. 

Ο Φιγιόν, υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές του 2017 στη Γαλλία, διορίστηκε ως ανεξάρτητος διευθυντής στη ρωσική πετροχημική εταιρεία Sibur τον Δεκέμβριο του 2021 και συμμετείχε παράλληλα στο διοικητικό συμβούλιο του κρατικά ελεγχόμενου πετρελαϊκού ομίλου Zarubezhneft από τον περασμένο Ιούλιο.

«Ο πόλεμος επέστρεψε στην καρδιά της Ευρώπης», είπε ο Φιγιόν προσθέτοντας ότι ήταν «μια συλλογική αποτυχία, αλλά εντός της ιεραρχίας των ευθυνών, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο μόνος ένοχος που ξεκίνησε μια σύγκρουση που θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει αποφευχθεί».

«Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μπορώ να συνεχίσω να συμμετέχω στα διοικητικά συμβούλια των ρωσικών εταιρειών Zarubeshneft και Sibur», έγραψε ο Φιγιόν.

Η αποχώρηση του Φιγιόν έρχεται μετά την παραίτηση των πρώην πρωθυπουργών της Ιταλίας και της Φινλανδίας και αρκετών άλλων υψηλού προφίλ πρώην πολιτικών προσωπικοτήτων από διευθυντικές θέσεις σε ρωσικές εταιρείες την Πέμπτη. Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα θέση στην Gazprom δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ