- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΠΟΥ για Κίνα: Μη βιώσιμη η πολιτική «μηδενικής ανοχής» κατά της Covid
Και ενώ συνεχίζεται η μυστικοπάθεια του Πεκίνου
O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποστήριξε ότι η πολιτική «μηδενικής ανοχής» που υιοθετεί η Κίνα κατά της Covid-19 δεν είναι βιώσιμη.
Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε σήμερα πως η πολιτική «μηδενικής ανοχής» που υιοθετεί η Κίνα κατά της Covid-19 δεν είναι βιώσιμη δεδομένου του τι είναι γνωστό για τη νόσο αυτή, κατά τη διάρκεια σπάνιων δημόσιων δηλώσεων από τον οργανισμό αυτό του ΟΗΕ με επίκεντρο τη διαχείριση του ιού από μια κυβέρνηση.
«Δεν πιστεύουμε ότι είναι βιώσιμη λαμβάνοντας υπόψη τη συμπεριφορά του ιού αυτή τη στιγμή και εκείνη που προβλέπουμε για το μέλλον (…) το να υιοθετηθεί μια διαφορετική στρατηγική είναι πολύ σημαντικό», τόνισε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.
Μιλώντας μετά τον Τέντρος, ο διευθυντής θεμάτων έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ Μάικ Ράιαν είπε ότι ο αντίκτυπος της πολιτικής “μηδενικής ανοχής” στα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη μαζί με τις επιπτώσεις στην οικονομία μιας χώρας από οποιαδήποτε πολιτική Covid.
«Είναι καιρός να πατήσουμε το κουμπί της επανεκκίνησης», υποστήριξε ο Ράιαν, υπενθυμίζοντας, ωστόσο, ότι για κάποιο χρονικό διάστημα αυτή η στρατηγική επέτρεψε στην Κίνα να καταγράψει έναν πολύ μικρό αριθμό νεκρών σε σύγκριση με τον πληθυσμό της.
Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε ότι η Κίνα κατέγραψε 15.000 θανάτους από τότε που ο ιός πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Γουχάν στα τέλη του 2019, ένας σχετικά χαμηλός αριθμός σε σύγκριση με τους 999.475 στις ΗΠΑ και περισσότερους από 500.000 στην Ινδία.
«Είναι κάτι που η Κίνα θέλει να προστατεύσει», παραδέχθηκε ο ίδιος.
Μπροστά στην αύξηση του αριθμού των νεκρών από τον Φεβρουάριο-Μάρτιο, είναι λογικό η κυβέρνηση να αντιδράσει, σημείωσε ο Μάικλ Ράιαν, «όμως όλες αυτές οι ενέργειες, όπως το επαναλαμβάνουμε από την αρχή, πρέπει να λαμβάνονται με σεβασμό στους ανθρώπους και τα ανθρώπινα δικαιώματα».
Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η Κίνα είχε για μία ακόμη φορά διαβεβαιώσει ότι θα συνέχιζε τη στρατηγική της μηδενικών κρουσμάτων Covid, ένα «τεράστιο πλεονέκτημα» στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού, παρά την αγανάκτηση στη Σαγκάη, όπου κάτοικοι σε αυστηρό lockdown διαμαρτύρονται χτυπώντας από τα παράθυρά τους κατσαρόλες.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κίνηση του προέδρου των ΗΠΑ έρχεται σε μια περίοδο κλιμακούμενης εμπορικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών
Ο 41χρονος Βρετανός συνελήφθη στην περιοχή της Νέας Ορλεάνης
Αυξάνει ο ανταγωνισμός με την Κίνα
Χαμογελαστή, χαιρέτησε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από το «Le Royal Monceau»
977 άνθρωποι αγνοούνται, μεταξύ των οποίων 517 αλλοδαποί υπήκοοι
Ο οδηγός άφησε την παραγγελία στην πόρτα και απομακρύνθηκε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα
Ένας φόρος τιμής από τον Νορβηγό ποδοσφαιριστή
Ο ρόλος του «Χασάπη της Βοσνίας» στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα το 1995
Ο γιος του Ρομπ και της Μισέλ Ράινερ περιέγραψε τον πόνο της απώλειας των γονιών του
Τουλάχιστον 538 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 1.400 αγνοούνται
Είχε στεφθεί σε ηλικία τριών ετών μετά τον θάνατο του πατέρα του στο Τόρο της δυτικής Ουγκάντα
Τα δύο ανησυχητικά περιστατικά σε συναυλίες της και η απάντηση του συζύγου της
Πώς ο εκλιπών κατάφερε να κάνει έναν παρωχημένο θεσμό να μοιάζει σύγχρονος
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Αστυνομικοί απομάκρυναν τους μετανάστες σε προβλήτα - Αυξάνεται η πίεση στον Σάντσεθ
Απαξιωτικά μηνύματα για την επεξεργασμένη με ΑΙ φωτογραφία της τραγουδίστριας
Ο γάμος με τη Μέτε-Μάριτ, ο Τζέφρι Έπσταϊν και οι κατηγορίες για τον θεό γιο
Το 2023 είχε δηλώσει ότι τα Γλυπτά θα έπρεπε να επιστραφούν στην Ελλάδα «χωρίς όρους»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.