Κοσμος

Έριξαν μπογιά στον Ρώσο πρέσβη στη Βαρσοβία (βίντεο)

Την ώρα που κατέθετε στεφάνι για τους Σοβιετικούς πεσόντες στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με κόκκινη μπογιά στο πρόσωπο ο Ρώσος πρέσβης στη Βαρσοβία μετά την επίθεση
Με κόκκινη μπογιά στο πρόσωπο ο Ρώσος πρέσβης στη Βαρσοβία μετά την επίθεση @Twitter

Ο Ρώσος πρέσβης στη Βαρσοβία δέχτηκε επίθεση με μπογιά, ενώ πήγαινε να καταθέσει στεφάνι για τους πεσόντες Σοβιετικούς, με αφορμή την Ημέρα της Νίκης.

Με κόκκινη μπογιά έλουσαν τον Ρώσο πρέσβη στη Βαρσοβία, όπως φαίνεται στα βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media. Η επίθεση με μπογιά έγινε την ώρα που ο Ρώσος πρέσβης Σεργκέι Αντρέεφ επιχειρούσε να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των Σοβιετικών στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, με αφορμή την Ημέρα Νίκης της ΕΣΣΔ επί της Ναζιστικής Γερμανίας.

Το συγκεντρωμένο πλήθος έριξε κόκκινη μπογιά και στη συνοδεία του Ρώσου αξιωματούχου, φωνάζοντας συνθήματα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τον οποίο η Ρωσία συνεχίζει, βομβαρδίζοντας κατοικημένες περιοχές και σκοτώνοντας αμάχους. «Αυτό είναι για το αίμα των αθώων και τον πόλεμο, Φασίστες» φώναξαν.

Οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Πολωνία είναι τεταμένες το τελευταίο χρονικό διάστημα. Στα τέλη Απριλίου η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κόβει το φυσικό αέριο στην Πολωνία, με τη Βαρσοβία να κάνει λόγο για αθέτηση των όρων της σύμβασης από την Gazprom.

Στην Πολωνία έχουν βρει καταφύγιο εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Καρέ καρέ η επίθεση με κόκκινη μπογιά στον Ρώσο πρέσβη στη Βαρσοβία

Στα social media έχουν αναρτηθεί βίντεο από την επίθεση με κόκκινη μπογιά που δέχτηκε ο Σεργκέι Αντρέεφ.

Το ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti μετέδωσε ότι Πολωνοί και Ουκρανοί διαδηλωτές έκλεισαν τον δρόμο στον πρεσβευτή της Ρωσίας και φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα εναντίον του τον εμπόδισαν να καταθέσει το στεφάνι. Μετά το επεισόδιο ο Σεργκέι Αντρέεφ Αντρέγιεφ αποχώρησε από το σημείο, συνοδεία αστυνομικών.

The Russian ambassador to Poland was covered with red paint

Επίθεση με μπογιά στον Ρώσο πρεσβευτή στη Βαρσοβία - Η πρώτη αντίδραση από τη Ρωσία

To Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του ανέφερε για το επεισόδιο στη Βαρσοβία: «Δεν εκφοβιζόμαστε, οι οπαδοί του νεοναζισμού έχουν για άλλη μια φορά ξεγυμνώσει τα πρόσωπά τους και είναι γεμάτα αίμα».

Από τη μεριά της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου σχολίασε στο Telegram τα όσα εκτυλίχθηκαν στην Πολωνία με τον Ρώσο πρέσβη: «Η κατεδάφιση των μνημείων των ηρώων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η βεβήλωση των τάφων και τώρα η διακοπή της τελετής κατάθεσης λουλουδιών σε μια ιερή ημέρα για κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο αποδεικνύουν το ήδη προφανές -η Δύση έχει χαράξει μια πορεία για την μετενσάρκωση του φασισμού».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ