- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τζο Μπάιντεν θα παρουσιάσει αύριο το σχέδιό του για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, ενώ θα ασκήσει κριτική στο οικονομικό πρόγραμμα των Ρεπουμπλικάνων.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα δώσει έμφαση αύριο σε σχετικές δηλώσεις του σε μία αντίθεση που υπάρχει μεταξύ των πρωτοβουλιών του για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και των σχεδίων που έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι.
Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου θα εντοπιστεί στον πληθωρισμό, όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Ο Δημοκρατικός Μπάιντεν βρίσκεται αντιμέτωπος με τα χαμηλά ποσοστά που λαμβάνει στις δημοσκοπήσεις ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο που θα πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο, ενώ κλιμάκωσε τη ρητορική του κατά των Ρεπουμπλικάνων κατά τις τελευταίες εβδομάδες, απορρίπτοντας για παράδειγμα το κίνημα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ (Κάνε την Αμερική Μεγάλη Ξανά-MAGA) ως ακραίο.
Ο Μπάιντεν θα παρουσιάσει αύριο το σχέδιό του για την καταπολέμηση του πληθωρισμού “και θα αντιπαραβάλλει την προσέγγισή του με αυτή των Ρεπουμπλικάνων του Κογκρέσου για ένα ακραίο σχέδιο, αναφορικά με την αύξηση των φόρων για 75 εκατομμύρια οικογένειες στις ΗΠΑ, αλλά και για την απειλή διακοπής της λειτουργίας προγραμμάτων, όπως η κοινωνική ασφάλιση, η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, αλλά και η χαμηλού οικονομικού κόστους πρόσβαση σε φάρμακα,” όπως δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο Μπάιντεν άσκησε κριτική στο οικονομικό πρόγραμμα του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Ρικ Σκοτ, δηλώνοντας ότι θα αυξήσει τη φορολογία σε 75 εκατομμύρια Αμερικανούς, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν εισόδημα που δεν υπερβαίνει τα 100.000 δολάρια ετησίως. Ο Σκοτ από την πλευρά του έχει δηλώσει ότι προγραμματίζει τη μείωση των φόρων, ενώ ηγείται των προσπαθειών που κάνουν οι Ρεπουμπλικάνοι για να εξασφαλίσουν μία ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία στη Γερουσία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πόρτα φέρεται να άνοιξε μερικώς, χωρίς ωστόσο να ενεργοποιηθεί η τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης
Στο στόχαστρο διαδηλωτών ο πρωθυπουργός - Καταγγελίες για ελλιπή προστασία της εβραϊκής κοινότητας
Ο Ούλι Πατσούκου κερδίζει δημοσιότητα στα social media, ενώ διατηρεί ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή
Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ποινή έως και 18 χρόνια κάθειρξης
Ποια είναι η απομακρυσμένη χώρα που βγαίνει κερδισμένη από το ράλι πετρελαίου
H ομώνυμη σειρά προβλήθηκε για 130 επεισόδια έως το 1985
Στις 22 Απριλίου, εκατομμύρια πολίτες ενημερώθηκαν μέσω email για την κυβερνοεπίθεση
Αιχμές για Μακρόν, με προειδοποίηση ότι στρατιωτικές πρωτοβουλίες αυξάνουν την ένταση
Οι επιπτώσεις στον πληθωρισμό από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή δεν έχουν ακόμη αποτυπωθεί
Ο πρόεδρος στηρίζει αμερικανική πρωτοβουλία για ασφάλεια ναυσιπλοΐας στην περιοχή
Το λάθος που προκάλεσε το τροχαίο
Εντοπίστηκε παιδικό εσώρουχο με DNA τόσο του κοριτσιού όσο και του 47χρονου υπόπτου
Ο νικητής του φετινού βραβείου θα ανακοινωθεί στις 9 Οκτωβρίου
Νέο μήνυμα από τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν
Οι αρχές εκτιμούν ότι η συνολική αξία των χελωνών που κατασχέθηκαν ανέρχεται σε περίπου 9.000 δολάρια
Ο μυστηριώδης καλλιτέχνης δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα αν το έργο είναι δικό του
Η σύγκρουση με το Ιράν εκτοξεύει τις τιμές του πετρελαίου και απειλεί τη διεθνή οικονομία
Οι ΗΠΑ μειώνουν τις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή
Το χρονικό της υπόθεσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.