Κοσμος

Πάπας Φραγκίσκος: «Δεν μπορώ να περπατήσω»

Ο πόνος στο γόνατο που τον ταλαιπωρεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πάπας Φραγκίσκος ταλαιπωρείται από πόνο στο γόνατο, που δεν του επιτρέπει να περπατήσει
Ο Πάπας Φραγκίσκος ταλαιπωρείται από πόνο στο γόνατο, που δεν του επιτρέπει να περπατήσει © EPA/NAKE BATEV

Ο πάπας Φραγκίσκος παραδέχτηκε σε πιστούς ότι δεν μπορεί να περπατήσει, καθώς ταλαιπωρείται από το γόνατό του.

Μιλώντας σε πιστούς που μετέβησαν στο Βατικανό, ο πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε και πάλι σήμερα Σάββατο 30 Απριλίου 2022 στον πόνο στο γόνατο, ο οποίος συνεχίζει να τον ταλαιπωρεί.

«Δεν μπορώ να περπατήσω, πρέπει να υπακούσω στον γιατρό. Το πόδι μου δεν λειτουργεί καλά, εμένα μου αρέσει να περπατάω αλλά αυτήν τη φορά πρέπει να σταματήσω» παραδέχτηκε σε ομάδα πιστών από τη Σλοβακία, την οποία υποδέχτηκε στο Βατικανό.

«Σας ζητώ να ανέβετε τις σκάλες και να σας χαιρετήσω καθιστός, χωρίς να σηκωθώ» πρόσθεσε ο ποντίφικας.

Όπως μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ, ο πάπας Φραγκίσκος υποφέρει από γοναλγία και έπειτα από πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις οι γιατροί τού συνέστησαν να περιορίσει τις υποχρεώσεις και τις δημόσιες συναντήσεις στις οποίες απαιτείται συνεχής ορθοστασία.

Μονίμος καθιστός ο πάπας Φραγκίσκος - Το πρόβλημα στο γόνατο και το ισχίο

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη ομιλία του στο Βατικανό, όπου μεταξύ άλλων έδωσε συμβουλές σε πεθερές και νύφες, ο πάπας Φραγκίσκος είχε ζητήσει εκ νέου συγγνώμη επειδή δέχτηκε τους πιστούς καθιστός εξαιτίας του πόνου που αισθάνεται ακόμη στο δεξί γόνατο. «Αυτό το γόνατο αργεί να γιατρευτεί και δεν μπορώ να μείνω όρθιος για πολλή ώρα. Σας παρακαλώ να με συγχωρέσετε» είχε πει, καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους.

Ο πάπας Φραγκίσκος δυσκολεύεται να μετακινηθεί, ενώ πονά επίσης στο ισχίο. Την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει στην εφημερίδα La Nacion της Αργεντινής ότι αντιμετωπίζει το πρόβλημα στο γόνατο, που οφείλεται σε ρήξη συνδέσμου, βάζοντας πάγο και παίρνοντας αναλγητικά. Οι γιατροί του λένε ότι με τον καιρό οι πόνοι θα εξαφανιστούν, αλλά η διαδικασία ίασης «είναι αργή στην ηλικία του», όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ