Κοσμος

Άλεκ Μπάλντουιν: Στη δημοσιότητα το βίντεο από την πρώτη ανάκριση

Μετά το δυστύχημα στα γυρίσματα της ταινίας Rust με θύμα την Αλίνα Χάτσινς

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άλεκ Μπάλντουιν: Στη δημοσιότητα το βίντεο από την πρώτη ανάκριση μετά το θάνατο της Αλίνα Χάτσινς
]Άλεκ Μπάλντουιν: Στη δημοσιότητα το βίντεο από την πρώτη ανάκριση © Youtube / ABC

Άλεκ Μπάλντουιν: Στη δημοσιότητα το βίντεο από την πρώτη ανάκριση - Το τηλεφώνημα στο σπίτι του και ο διάλογος με τους αστυνομικούς.

Βίντεο από την πρώτη ανάκριση του Άλεκ Μπάλντουιν μετά το δυστύχημα στα γυρίσματα της ταινίας Rust με θύμα την κινηματογραφίστρια, Αλίνα Χάτσινς, έφερε στο φως της δημοσιότητας η Αστυνομία. 

Το βίντεο, που καταγράφηκε περίπου τρεις ώρες μετά τον πυροβολισμό σε αίθουσα συνεντεύξεων του γραφείου του σερίφη της Σάντα Φε, δείχνει έναν ατημέλητο Μπάλντουιν να καλεί προφανώς μέλη του προσωπικού του να προβούν στις απαραίτητες κινήσεις πριν μιλήσει με την αστυνομία. «Βρίσκομαι στο αστυνομικό τμήμα … πρόκειται να μου πάρουν κατάθεση. Πώς είναι όλοι στο σπίτι; Πώς είναι τα παιδιά;» εμφανίζεται να λέει ο Άλεκ Μπάλντουιν στο κλιπ, που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα από το γραφείο του σερίφη της Σάντα Φε. «Αυτό που είμαι είναι κάποιος που, δεν θέλω να το κάνω αυτό πια, δεν θέλω, δεν θέλω να είμαι δημόσιο πρόσωπο», ξεσπά ο ηθοποιός.

Στη συνέχεια ο ηθοποιός τηλεφωνεί σε κάποιον άλλον και λέει ότι θέλει να έρθει στη Σάντα Φε καθώς η έρευνα εξελίσσεται. «Θα περάσουμε τον χρόνο μας εδώ… Θα πάμε και θα διασκεδάσουμε», λέει ο Μπάλντουιν. Η γυναίκα στην άλλη άκρη του τηλεφώνου φαίνεται ότι είναι η μπέιμπι σίτερ που απαντούσε σε ερωτήσεις σχετικά με τα παιδιά του ηθοποιού, ρωτάει αν θα πρέπει να «μείνουν μακριά από τους γύπες εδώ», αναφερόμενη στους παπαράτσι. 

Λίγα λεπτά αργότερα, οι ντετέκτιβ μπαίνουν στο δωμάτιο για να συζητήσουν σχετικά με το δυστύχημα. Πριν αρχίσουν να μιλούν, ένας από τους ντετέκτιβ διαβάζει στον Μπάλντουιν τα δικαιώματά του. «Η μόνη μου ερώτηση είναι, λοιπόν, αν μου απαγγέλλονται κατηγορίες». ρωτάει ο ηθοποιός πριν αρχίσει να γελάει μαζί με τους αστυνομικούς. «Όχι, απλώς παίρνουμε κατάθεση … Είναι απλώς μια τυπική διαδικασία», απάντησαν.

«Όταν πυροβόλησα, μακριά από τον οπερατέρ, ποτέ δεν στόχευα την κάμερα με το όπλο, γύρισα και πήγα έτσι» λέει – όπως φαίνεται στο βίντεο – ο Άλεκ Μπαλντουίν, φτιάχνοντας ένα όπλο με τα δάχτυλά του. «Και εκείνη ήταν εκεί (σ.σ. η Αλίνα Χάτσινς). Και το όπλο εκπυρσοκρότησε. Και εκείνη (σ.σ. η Αλίνα Χάτσινς) έπεσε στο έδαφος», λέει ο ηθοποιός στην πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς.

Authorities release Alec Baldwin's 1st police interview after 'Rust' shooting

Μήνυση στον Άλεκ Μπάλντουιν από την οικογένεια Χάτσινς

Μήνυση στον Άλεκ Μπάλντουιν υπέβαλε η οικογένεια της διευθύντριας φωτογραφίας της ταινίας «Rust», Χαλίνα Χάτσινς, η οποία έπεσε νεκρή από το όπλο που κρατούσε ο ηθοποιός κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας.

Συγκεκριμένα, ο σύζυγος της Μάθιου Χάτσινς υπέβαλε μήνυση στη Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό για λογαριασμό του ίδιου και του γιου του, Άντρος Χάτσινς, ισχυριζόμενος ότι ο Μπάλντουιν πυροβόλησε απερίσκεπτα και σκότωσε τη σύζυγό του, σημειώνοντας πως η παραγωγή της ταινίας δεν έκανε τους τυπικούς ελέγχους ασφαλείας και δεν ακολούθησε το βασικό πρωτόκολλο με τους κανόνες ασφαλείας. Αυτά είχαν ως συνέπεια τον θάνατό της, σύμφωνα με τη μήνυση την οποία κατέθεσε.

«Η Χαλίνα Χάτσινς άξιζε να ζήσει. Οι κατηγορούμενοι είχαν τη δύναμη να αποτρέψουν τον θάνατό της, αν έκαναν το καθήκον τους και προστάτευαν την ασφάλεια κάθε ατόμου στο σετ όπου υπήρχαν όπλα. Αγνόησαν καταγγελίες για παραβιάσεις ασφάλειας», σημειώνεται στη μήνυση.

Στις 21 Οκτωβρίου σε μια πρόβα μιας σκηνής αυτής της ταινίας γουέστερν στο Νέο Μεξικό, η διευθύντρια φωτογραφίας Χάλινα Χάτσινς τραυματίστηκε θανάσιμα όταν ο Μπάλντουιν πυροβόλησε με ένα όπλο που του το έδωσαν με τη διαβεβαίωση ότι ήταν «νεκρό» –δηλαδή ασφαλές. Εντούτοις το όπλο περιείχε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους μια αληθινή σφαίρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της Χάτσινς, Anatoly Androsovych είχε πει ότι το φταίξιμο βαραίνει την ομάδα που έδωσε στον ηθοποιό το περίστροφο. Ο Ουκρανός πατέρας της 42χρονης είπε στη The Sun το εξής: «Ακόμα δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η Χαλίνα είναι νεκρή και η μητέρα της είναι θλιμμένη. Αλλά δεν θεωρώ υπεύθυνο τον Αλεκ Μπάλντουιν. Είναι ευθύνη των ανθρώπων που χειρίζονται τα όπλα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ