- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Γερμανία σταματά να εισάγει ρωσικό πετρέλαιο μέχρι τα τέλη του 2022
Το σχέδιο του Βερολίνου για την ενεργειακή απεξάρτηση από τη Μόσχα
Η Γερμανία σχεδιάζει να μην εισάγει ρωσικό πετρέλαιο μέχρι τα τέλη του 2022, όπως δήλωσε η Γερμανίδα ΥΠΕΞ Ανναλένα Μπέρμποκ.
Η Γερμανία θα σταματήσει να εισάγει πετρέλαιο από τη Ρωσία μέχρι το τέλος του έτους, ανακοίνωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, έπειτα από μια συνάντησή της σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου με τους ομολόγους της από χώρες της Βαλτικής.
«Λέω λοιπόν εδώ ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ναι, η Γερμανία επίσης καταργεί πλήρως τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας» δήλωσε η Μπέρμποκ.
Και πρόσθεσε: «Θα μειώσουμε κατά το ήμισυ το πετρέλαιο μέχρι το καλοκαίρι και θα το μηδενίσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου και μετά θα ακολουθήσει το φυσικό αέριο, σε έναν κοινό ευρωπαϊκό οδικό χάρτη, γιατί η κοινή μας έξοδος, η πλήρης έξοδος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι η κοινή μας ισχύς».
Η Λετονία καλεί την Ευρώπη να μειώσει την ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την Μπέρμποκ, ο Λετονός ομόλογός της Έντγκαρς Ρίνκεβιτς δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να μειώσει περαιτέρω το εμπόριο της με τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των εισαγωγών ενέργειας.
«Πρέπει να έχουμε επίγνωση ότι η Ρωσία δεν θα ηρεμήσει για κάποιο χρονικό διάστημα, ακόμη και μετά τη στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία θα συνεχίσει να ενεργεί εχθρικά» εκτίμησε ο Ρίνκεβιτς. Και πρόσθεσε: «Πρέπει να επανεξετάσουμε τη συνεργασία μας με την Ουκρανία και πρέπει να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους εμπορικούς δεσμούς με τη Ρωσία. Αυτό αφορά επίσης τον ενεργειακό τομέα».
Σημειώνεται ότι υλοποιώντας ένα μακροχρόνιο ενεργειακό πλάνο η Λιθουανία κατάφερε να απαλλαχθεί από το φυσικό αέριο της Ρωσίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.