Κοσμος

Kinder: Oι αρχές στο Βέλγιο κλείνουν το εργοστάσιο - Η ανάκληση της άδειας

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έκλεισε το εργοστάσιο της Kinder στο Βέλγιο μετά τα κρούσματα σαλμονέλας σε παιδιά
Έκλεισε το εργοστάσιο της Kinder στο Βέλγιο μετά τα κρούσματα σαλμονέλας σε παιδιά © Pixabay

Το εργοστάσιο της Kinder στο Βέλγιο κλείνουν οι αρχές της χώρας. Η ανακοίνωση για την ανάκληση της άδειας.

Τη μονάδα παραγωγής προϊόντων της Kinder στο Βέλγιο αποφάσισαν να κλείσουν οι αρχές της ευρωπαϊκής χώρας μετά τα πολλαπλά κρούσματα σαλμονέλας σε παιδιά στην Ευρώπη. Όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων (AFSCA) του Βελγίου, έδωσε εντολή να σταματησει η παραγωγή στο εργοστάσιο σοκολάτας Kinder, όπου εντοπίστηκε μόλυνση με σαλμονέλα.

Παράλληλα, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την «ελλιπή πληροφόρηση» από τον ιταλικό κολοσσό ειδών ζαχαροπλαστικής Ferrero.

«Επειτα από έρευνες και μετά τις διαπιστώσεις των τελευταίων ωρών ότι οι πληροφορίες που παρείχε η Ferrero είναι ελλιπείς, η Υπηρεσία προχωρεί σήμερα στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής της Ferrero στο Αρλόν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η AFSCA, η οποία δίνει επίσης εντολή για την ανάκληση όλων των προϊόντων της Kinder που παρασκευάστηκαν από το εργοστάσιο αυτό.

Kinder: Για ποια προϊόντα στην Ελλάδα έχει η προληπτική ανάκληση απο τη Ferrero

Υπενθυμίζεται ότι η Ferrero Rocher ανακοίνωσε τα προϊόντα Kinder που ανακαλεί προληπτικά η Ferrero στην Ελλάδα. Η απόφαση για την προληπτική ανάκληση προϊόντων της Kinder σε συγκεκριμένες παρτίδες ελήφθη μετά την εμφάνιση κρουσμάτων σαλμονέλας σε παιδιά σε 8 χώρες στην Ευρώπη.

«Η Ferrero έχει ενημερώσει τον ΕΦΕΤ, για το θέμα μίας ενδεχόμενης σύνδεσης με αναφερθείσες περιπτώσεις κρουσμάτων σαλμονέλας σε άλλες χώρες εκτός της Ελλάδας.

» Αν και κανένα από τα προϊόντα μας Kinder που κυκλοφορούν στην αγορά δεν έχει βρεθεί θετικό σε σαλμονέλα, ούτε και έχουμε λάβει παράπονα από καταναλωτές, αντιμετωπίζουμε το θέμα αυτό με ιδιαίτερη σοβαρότητα καθώς η προστασία του καταναλωτή αποτελεί για εμάς βασική προτεραιότητα.

» Σαν μέτρο πρόληψης, αποφασίσαμε να ανακαλέσουμε από την ελληνική αγορά τα προϊόντα:

  1. Kinder Schokobons και
  2. Kinder Surprise maxi 100gr

Οι σοκολάτες Kinder που αποσύρονται από την αγορά στην Ελλάδα
Οι σοκολάτες Kinder που αποσύρονται από την αγορά στην Ελλάδα

» με τους κατωτέρω αναφερομένους αριθμούς παρτίδας, που έχουν σαν χώρα παραγωγής το Βέλγιο. Όλα τα άλλα προϊόντα Ferrero, περιλαμβανομένων όλων των υπολοίπων προϊόντων Kinder, μεταξύ των οποίων και τα Πασχαλινά Αυγά Kinder, δεν επηρεάζονται από αυτήν την αυτόβουλη ανάκληση.

» Είμαστε σε συνεργασία με τους διανομείς για να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα ανακαλούμενα προϊόντα δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα προς πώληση. Εάν έχετε προμηθευτεί ένα από τα προϊόντα αυτά, καλείσθε να μην το καταναλώσετε. Παρακαλούμε κρατήστε το προϊόν και επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών στην ηλεκτρονική διεύθυνση info.ferrero.gr@ferrero.com. Αντιμετωπίζουμε την ασφάλεια των τροφίμων με ιδιαίτερη σοβαρότητα και ζητάμε συγγνώμη για την προκληθείσα αναστάτωση» αναφέρει η ανακοίνωση της Ferrero για τα προϊόντα Kinder που ανακαλούνται προληπτικά στην Ελλάδα.

Ανάκληση προϊόντων Kinder στην Ελλάδα - Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ

Στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα για την ανάκληση προϊόντων Kinder στην Ελλάδα ο ΕΦΕΤ είχε γνωστοποιήσει τα ακόλουθα:

  • «Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με την προληπτική ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων των προϊόντων Kinder Schokobons των 46 gr & 125 gr και Kinder Surprise maxi των 100 gr, λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας.
  • Συγκεκριμένα πρόκειται για τα προϊόντα με αριθμούς παρτίδας: 

Οι παρτίδες από προϊόντα Kinder που ανακαλούνται στην Ελλάδα

  • Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τις συγκεκριμένες παρτίδες των ανωτέρω προϊόντων να μην τα καταναλώσουν και να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών της εταιρείας «Ferrero International S.A. Greece ΜΕΠΕ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση info.ferrero.gr@ferrero.com.
  • Σχετικά με την προληπτική ανάκληση των εν λόγω προϊόντων ο ΕΦΕΤ έχει ενημερωθεί και από την επιχείρηση Ferrero International S.A. Greece ΜΕΠΕ.
  • Ο ΕΦΕΤ διενεργεί σχετικούς ελέγχους και παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Η είδηση ότι έκλεισε το εργοστάσιο της Kinder στο Βέλγιο, όπου παράγονται προϊόντα που ανακλήθηκαν μετά τα κρούσματα σαλμονέλας, κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ