Ελλαδα

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί προϊόντα Kinder στην Ελλάδα - Η πιθανότητα για σαλμονέλα

Ποια είναι - Δείτε τον πίνακα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προϊόντα Kinder στην Ελλάδα ανακαλεί ο ΕΦΕΤ
Προϊόντα Kinder στην Ελλάδα ανακαλεί ο ΕΦΕΤ © EUROKINISSI | Pixabay

Ανάκληση προϊόντων Kinder από τον ΕΦΕΤ στην Ελλάδα λόγω πιθανότητας να έχουν σαλμονέλα.

Ο ΕΦΕΤ προχωρά σε ανάκληση προϊόντων της Kinder, καθώς υπάρχει η πιθανότητα σε συγκεκριμένες παρτίδες να υπάρχει σαλμονέλα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγα 24ωρα μετά την είδηση ότι αποσύρθηκαν προϊόντα της Kinder λόγω κρουσμάτων σαλμονέλας σε παιδιά.

Ανακαλούνται προϊόντα της Kinder στην Ελλάδα - Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με την προληπτική ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων των προϊόντων:

  • Kinder Schokobons των 46 gr & 125 gr και
  • Kinder Surprise maxi των 100 gr, λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα προϊόντα με αριθμούς παρτίδας:

Πίνακας του ΕΦΕΤ για τα προϊόντα Kinder στην Ελλάδα που ανακαλούνται

Σοκολάτες Kinder, παρτίδες των οποίων αποσύρονται από την αγορά στην Ελλάδα
Οι σοκολάτες Kinder που αποσύρονται από την αγορά στην Ελλάδα

Οπως αναφέρει ο ΕΦΕΤ, καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τις συγκεκριμένες παρτίδες των ανωτέρω προϊόντων να μην τα καταναλώσουν και να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών της εταιρείας «Ferrero International S.A. Greece ΜΕΠΕ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση info.ferrero.gr@ferrero.com. Σχετικά με την προληπτική ανάκληση των εν λόγω προϊόντων ο ΕΦΕΤ έχει ενημερωθεί και από την επιχείρηση Ferrero International S.A. Greece ΜΕΠΕ.

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σοκολατένια αυγά Kinder στην Ελλάδα
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σοκολατένια αυγά Kinder στην Ελλάδα @Twitter

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες η Ferrero ανακάλεσε πασχαλινά σοκολατένια αυγά σε Βρετανία και Ιρλανδία.

Προϊόντα σοκολάτας Kinder αποσύρθηκαν στη Γαλλία - Λοιμώξεις από σαλμονέλα σε παιδιά

Στη Γαλλία, μετά τον εντοπισμό 21 λοιμώξεων από το βακτήριο της σαλμονέλας, κυρίως σε μικρά παιδιά τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, εμφάνισαν τα πρώτα συμπτώματα ασθένειας μετά την κατανάλωση προϊόντων σοκολάτας Kinder, η εταιρεία που τα εισάγει στη Γαλλία ανακοίνωσε την απόσυρση πέντε ειδών τής εν λόγω σοκολάτας.

Οι σοκολάτες αυτές είχαν παρασκευαστεί και εισαχθεί από το Βέλγιο, ενώ ανάλογα φαινόμενα έχουν ήδη παρατηρηθεί, όπως αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ, στο Ηνωμενο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας κάλεσαν όσους έχουν αγοράσει τις τελευταίες ημέρες, ιδίως ενόψει του καθολικού Πάσχα, τις σοκολάτες Kinder να μην τις καταναλώσουν, ζητώντας παράλληλα από όσους τις έχουν καταναλώσει να λαμβάνουν μέτρα, όπως συχνό πλύσιμο των χεριών, για να αποφευχθούν οι μεταδόσεις.

Τι είναι η σαλμονέλα - Η λοίμωξη που προκαλεί

Η λοίμωξη από το βακτήριο της σαλμονέλας (Salmonella) είναι μια κοινή βακτηριακή ασθένεια που επηρεάζει την εντερική οδό. Τα βακτήρια της σαλμονέλας συνήθως ζουν στο εντερικό σύστημα ζώων και ανθρώπων και αποβάλλονται μέσω των περιττωμάτων. Οι άνθρωποι μολύνονται συχνότερα μέσω μολυσμένου νερού ή τροφίμων.

Σοκολατένια αυγά Kinder ανακαλεί ο ΕΦΕΤ στην Ελλάδα λόγω πιθανής σαλμονέλας
Τα σοκολατένια αυγά Kinder ανακαλεί ο ΕΦΕΤ στην ΕΦΕΤ λόγω πιθανής σαλμονέλας

Η σαλμονέλα ή σαλμονέλλα είναι ένα γένος βακτηρίων, που προκαλεί ποικίλες ασθένειες στο έντερο και το στομάχι. Οι ασθένειες αυτές ονομάζονται σαλμονέλλωση. Οι δύο κυριότερες κατηγορίες σαλμονέλας είναι:

  1. Η τυφική και
  2. η μη τυφική σαλμονέλλωση.

Η σαλμονέλα προκαλείται, όταν το μικρόβιό της διεισδύσει στο επιθήλιο του λεπτού εντέρου και προκαλέσει φλεγμονή, με αποτέλεσμα -σύμφωνα με στοιχεία- να παραχθεί μια εντεροτοξίνη στα εντερικά κύτταρα. Η ασθένεια αυτή προέρχεται συνήθως από το νερό, το χώμα, τα έντομα, τις επιφάνειες εργοστασίων και κουζινών, τα ζωικά περιττώματα και τα ακατέργαστα κρέατα, πουλερικά και θαλασσινά. Η είδηση ότι ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τα σοκολατένια αυγά Kinder στην Ελλάδα κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ