Κοσμος

Οι τιμές στα τρόφιμα αυξήθηκαν κατά 12,6% μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία

Αυξήσεις ρεκόρ στο ηλιέλαιο - Πόσο αυξήθηκε η ζάχαρη, το κρέας και τα γαλακτοκομικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυξήσεις ρεκόρ στο ηλιέλαιο προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία
Αυξήσεις ρεκόρ στο ηλιέλαιο προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία © Pixabay

Οι τιμές στα τρόφιμα αυξήθηκαν κατά 12,6% μέσα σε έναν μήνα, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός του ΟΗΕ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία. Πόσο αυξήθηκε το ηλιέλαιο.

Ο Οργανισμός του ΟΗΕ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία, FAO, παρουσίασε σήμερα Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 στη Ρώμη αναλυτικά στοιχεία που αφορούν τις αυξήσεις των τιμών μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τον Μάρτιο, σε μηνιαία βάση, οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως παρουσίασαν αύξηση - ρεκόρ 12.6%. Το σιτάρι αυξήθηκε κατά 19,7%, ενώ το καλαμπόκι κατά 19,1%. Πρόκειται, όπως τονίζει ο FAO, για ανατιμήσεις χωρίς προηγούμενο.

Αυξήσεις ρεκόρ στο ηλιέλαιο μετά τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο

Την ίδια στιγμή η τιμή στο σπορέλαιο - ηλιέλαιο (του οποίου η Ουκρανία είναι, διεθνώς, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας) την ίδια χρονική περίοδο σημείωσε αύξηση του 23,2%. Η ζάχαρη τον Μάρτιο έγινε ακριβότερη κατά 6,7% σε μηνιαία βάση και κατά 20% σε ετήσια.

Επιπλέον, η τιμή στο κρέας, πάντα σε μηνιαία βάση, αυξήθηκε κατά 4,8% (λόγω και της έλλειψης που παρατηρήθηκε στη δυτική Ευρώπη) ενώ στα γαλακτοκομικά προϊόντα η αύξηση δεν ξεπέρασε το 2,6%, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ