Κοσμος

Μπάιντεν: Μεγάλα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

Με φόντο τις νέες κυρώσεις στη Μόσχα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπάιντεν: Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Μόσχας
Ο Τζο Μπάιντεν © EPA Pool

Ο Τζο Μπάιντεν μίλησε για τις θηριωδίες στην ουκρανική πόλη Μπούκα. Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για «αίσθηση βαρβαρότητας και απανθρωπιάς».

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποστήριξε ότι οι νέες κυρώσεις θα «αυξήσουν την οικονομική πίεση στον Πούτιν. Πρώτα οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν πλήρεις κυρώσεις αποκλεισμού στη Sberbank, μακράν το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στη Ρωσία και στην Alfa Bank, τη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζά της». 

«Πολίτες εκτελούνται εν ψυχρώ και πτώματα πετάχτηκαν σε ομαδικούς τάφους. Ένα αίσθημα βαρβαρότητας και απανθρωπιάς φάνηκε σε όλο τον κόσμο και χωρίς καμία συγγνώμη», είπε.

«Δεν υπάρχει τίποτα λιγότερο από μεγάλα εγκλήματα πολέμου. Τα υπεύθυνα έθνη πρέπει να ενωθούν για να οδηγήσουν σε λογοδοσία τους δράστες και μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους μας θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε το οικονομικό κόστος, να επιτείνουμε τον πόνο για τον Πούτιν και να αυξήσουμε περαιτέρω την οικονομική απομόνωση της Ρωσίας».

Πρόσθεσε ότι τα βήματα που έγιναν από τη Δύση στοχεύουν στη συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ρωσίας κατά «διψήφια νούμερα» μόνο εφέτος και σε ένα χρόνο οι οικονομικές κυρώσεις να είναι πιθανό να «σβήσουν» τα οικονομικά κέρδη των τελευταίων 15 χρόνων της Ρωσίας.

Ο κ. Μπάιντεν συνέχισε λέγοντας ότι θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα που θα απαγορεύει οποιαδήποτε επένδυση των ΗΠΑ στη Ρωσία. «Χάρη στη γενναιότητα και το μαχητικό πνεύμα του ουκρανικού λαού, η Ρωσία έχει ήδη αποτύχει στους αρχικούς της πολεμικούς στόχους. Η Ρωσία ήθελε να καταλάβει την πρωτεύουσεα της Ουκρανίας και να ανατρέψει την εκλεγμένη κυβέρνηση. Σήμερα το Κίεβο παραμένει όρθιο και η κυβέρνηση εξακολουθεί να διοικεί», είπε.

«Αυτός ο αγώνας απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει. Αυτός ο πόλεμος θα μπορούσε να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στέκονται στο πλευρό της Ουκρανίας και του ουκρανικού λαού στον αγώνα τους για ελευθερία», κατέληξε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις                

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ