- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τζο Μπάιντεν μίλησε για τις θηριωδίες στην ουκρανική πόλη Μπούκα. Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για «αίσθηση βαρβαρότητας και απανθρωπιάς».
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποστήριξε ότι οι νέες κυρώσεις θα «αυξήσουν την οικονομική πίεση στον Πούτιν. Πρώτα οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν πλήρεις κυρώσεις αποκλεισμού στη Sberbank, μακράν το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στη Ρωσία και στην Alfa Bank, τη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζά της».
«Πολίτες εκτελούνται εν ψυχρώ και πτώματα πετάχτηκαν σε ομαδικούς τάφους. Ένα αίσθημα βαρβαρότητας και απανθρωπιάς φάνηκε σε όλο τον κόσμο και χωρίς καμία συγγνώμη», είπε.
«Δεν υπάρχει τίποτα λιγότερο από μεγάλα εγκλήματα πολέμου. Τα υπεύθυνα έθνη πρέπει να ενωθούν για να οδηγήσουν σε λογοδοσία τους δράστες και μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους μας θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε το οικονομικό κόστος, να επιτείνουμε τον πόνο για τον Πούτιν και να αυξήσουμε περαιτέρω την οικονομική απομόνωση της Ρωσίας».
Πρόσθεσε ότι τα βήματα που έγιναν από τη Δύση στοχεύουν στη συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ρωσίας κατά «διψήφια νούμερα» μόνο εφέτος και σε ένα χρόνο οι οικονομικές κυρώσεις να είναι πιθανό να «σβήσουν» τα οικονομικά κέρδη των τελευταίων 15 χρόνων της Ρωσίας.
Ο κ. Μπάιντεν συνέχισε λέγοντας ότι θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα που θα απαγορεύει οποιαδήποτε επένδυση των ΗΠΑ στη Ρωσία. «Χάρη στη γενναιότητα και το μαχητικό πνεύμα του ουκρανικού λαού, η Ρωσία έχει ήδη αποτύχει στους αρχικούς της πολεμικούς στόχους. Η Ρωσία ήθελε να καταλάβει την πρωτεύουσεα της Ουκρανίας και να ανατρέψει την εκλεγμένη κυβέρνηση. Σήμερα το Κίεβο παραμένει όρθιο και η κυβέρνηση εξακολουθεί να διοικεί», είπε.
«Αυτός ο αγώνας απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει. Αυτός ο πόλεμος θα μπορούσε να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στέκονται στο πλευρό της Ουκρανίας και του ουκρανικού λαού στον αγώνα τους για ελευθερία», κατέληξε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η διαδρομή ήταν μεγάλη για αυτοκίνητο», δήλωσε ο 69χρονος – «Δεν παραβίασε κανέναν νόμο», λέει η αστυνομία
Πώς γνωρίστηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας με την ολλανδικής καταγωγής Μαρί-Φρανς φαν Χελ
Το δημοσίευμα της Mirror - Η αγάπη του ζευγαριού για την Ελλάδα γεννήθηκε το 2011
Στην κομητεία Κάσγουελ
«Δεν θα επιτρέψουμε να σχηματιστεί απειλή στα σύνορά μας», ξεκαθαρίζει ο Εγιάλ Ζαμίρ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Νέο κεφάλαιο στη νομική περιπέτεια του καταδικασμένου μουσικού παραγωγού
Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ήδη ανακαλυφθεί δύο άλλες σήραγγες
O πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ έχει δεσμευτεί να συναντηθεί με τα θύματα του Αμερικανού παιδόφιλου
H σημασία της συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Η νέα πολιτική προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Μια γυναίκα από τη Δανία αποκαλύπτει πώς ο πρώην σύντροφός της την κακοποιούσε με μία συσκευή τατουάζ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - Περισσότεροι από 9 ποδοσφαιριστές τραυματίστηκαν
Υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών εντοπίστηκε στις πλατφόρμες της εταιρίας
Τα δύο μηνύματα στο Χ και η αντίδραση του δικηγόρου των διαβόητων αδελφών
Συναγερμός στο Κόβεντ Γκάρντεν
Οι αποκαλύψεις του BBC φέρνουν ανατροπές στην καριέρα του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού
Τέλος στο αντάρτικο κατά το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι από το 1984
Μέτρα κατά της καταναγκαστικής εργασίας παίρνει η Ουάσινγκτον
Η Ιταλία συνεχίζει να πλήττεται από το τέταρτο κατά σειρά κύμα καύσωνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.