Κοσμος

Nέο πακέτο κυρώσεων των ΗΠΑ στη Ρωσία μετά τις σφαγές στην Μπούκα

Στο στόχαστρο μεταξύ άλλων και οι κόρες του Πούτιν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπάιντεν: Νέος γύρος σκληρών κυρώσεων
Λευκός Οίκος © ΕPA Pool

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν ένα νέο πακέτο κυρώσεων στη Μόσχα - Τι περιλαμβάνει.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν πακέτο κυρώσεων την Τετάρτη που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την απαγόρευση οποιουδήποτε Αμερικανού πολίτη να επενδύσει στη Ρωσία αλλά και τις κόρες του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. 

«Κατέστησα σαφές ότι η Ρωσία θα πλήρωνε ένα σοβαρό και άμεσο τίμημα για τις θηριωδίες της στην Μπούκα. Σήμερα, μαζί με τους Συμμάχους και τους εταίρους μας, ανακοινώνουμε έναν νέο γύρο καταστροφικών κυρώσεων», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

 

 

«Οι νέες κυρώσεις περιλαμβάνουν τη ρωσική Sberbank (SBER.MM), η οποία κατέχει το ένα τρίτο των συνολικών τραπεζικών περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας, και την Alfabank», δήλωσε στους δημοσιογράφους ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ. Οι συναλλαγές ενέργειας μπλοκάρονται από αυτές τις κυρώσεις, είπε ο αξιωματούχος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλλουν επίσης κυρώσεις στις ενήλικες κόρες του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, στη σύζυγο και την κόρη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και σε μέλη του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε ο αξιωματούχος. 

Μεντβέντεφ: Οι αντίπαλοι της Ρωσίας, θα την αντιμετωπίσουν στα διεθνή δικαστήρια
 

«Οι αντίπαλοί μας… πρέπει να καταλάβουν πως θα αντιμετωπίσουν έναν μεγάλο αριθμό υποθέσεων στα δικαστήρια, για τις κατασχέσεις ρωσικών περιουσιακών στοιχείων. Τόσο σε εθνικά δικαστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης όσο και σε διεθνή δικαστήρια», είπε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος από το 2008 έως το 2012 και είναι τώρα αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις                

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ