- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μακρόν: Αποστάσεις από τον Μπάιντεν για το «χασάπης ο Πούτιν»
«Δεν θα χρησιμοποιούσα αυτές τις λέξεις», είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν
Εμανουέλ Μακρόν: Παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση του Τζο Μπάιντεν για τον Βλαντιμίρ Πούτιν - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε τον Ρώσο «χασάπη»
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, πήρε σήμερα αποστάσεις από τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στην οποία χαρακτήρισε «χασάπη» τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Δεν θα χρησιμοποιούσα αυτές τις λέξεις», είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, σε συνέντευξή του στο France 3 και πρόσθεσε ότι «πρέπει να γίνουν τα πάντα για να σταματήσει η κλιμάκωση της κατάστασης», έτσι ώστε να υπάρχει ελπίδα να σταματήσει ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Επιπλέον, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε στο France 3 ότι θεωρεί καθήκον του «να επιτύχει πρώτα μια κατάπαυση του πυρός και στη συνέχεια την πλήρη αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων με διπλωματικά μέσα. Αν θέλουμε να το πετύχουμε αυτό, δεν μπορούμε να κλιμακώσουμε ούτε στα λόγια ούτε στις πράξεις».
Ο Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε «χασάπη» τον Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αποκάλεσε «χασάπη» τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε Ουκρανούς πρόσφυγες στη Βαρσοβία.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους που ταξίδευαν με τον Αμερικανό πρόεδρο τι σκέφτηκε αντικρίζοντας τους πρόσφυγες ενώ αντιμετωπίζει καθημερινά τον Πούτιν, ο Μπάιντεν απάντησε: «Είναι χασάπης». Το Κρεμλίνο απάντησε στις συγκεκριμένες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου λέγοντας πως «περιορίζονται οι πιθανότητες βελτίωσης των σχέσεων με τις ΗΠΑ», σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.
Συμπλήρωσε δε, αναφερόμενος στους πρόσφυγες, ότι πάντα εκπλήσσεται από «το βάθος και τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος». «Είναι απίστευτο. Δείτε όλα αυτά τα μικρά παιδιά. Θέλω απλώς να τα αγκαλιάσω, απλά θέλω να πω ευχαριστώ. Σε κάνουν τόσο πολύ περήφανο», είπε. Πρόσθεσε δε πως «κάθε ένα από αυτά τα παιδιά είπε «Κάντε μια προσευχή για τον μπαμπά μου ή τον παππού μου ή τον αδερφό μου που είναι εκεί πίσω και μάχεται».
Σε ερώτηση κατά πόσο η Ρωσία έχει αλλάξει τη στρατηγική της στον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την αμφιβολία του.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Aφού ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε υποτιμητικά σχόλια
«Ζήτησα να μπορέσει να αναθεωρηθεί η συγκεκριμένη δομή»
Το σχέδιο αποκάλυψε στο Νταβός ο Στιβ Γουίτκοφ
Έντονες αντιδράσεις για την υπόθεση
Φίλος του κατέβαλε εγγύηση 200.000 φράγκων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.