Κοσμος

Daily Mail: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα λήξει στις 9 Μαΐου»

Αξιωματούχοι του Κιέβου υποστηρίζουν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήδη έχει ορίσει την ημερομηνία λήξης του πολέμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Συντρίμμια από τους βομβαρδισμούς στο Κίεβο
Πόλεμος στην Ουκρανία: Συντρίμμια στο Κίεβο © EPA / NUNO VEIGA

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το δημοσίευμα της Daily Mail για την ημερομηνία λήξης του πολέμου και τη σημασία της - Η απόφαση του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ότι αξιωματούχοι στο Κίεβο υποστηρίζουν πως ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει ήδη κηρύξει τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, δημοσιεύει η Daily Mail. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο πόλεμος θα λήξεις στις 9 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία η Ρωσία γιορτάζει τη νίκη των Ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.  

Το γενικό επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είπε ότι η ρωσική προπαγάνδα «επιβάλλει την ιδέα ότι ο πόλεμος πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από τις 9 Μαΐου 2022».

Η Ρωσία πραγματοποιεί παρέλαση στις 9 Μαΐου στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας κάθε χρόνο για να σηματοδοτήσει την παράδοση της Ναζιστικής Γερμανίας και το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, το γενικό επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέφερε: «Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, μεταξύ του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, διεξάγεται συνεχώς έργο προπαγάνδας, γεγονός που επιβάλλει την ιδέα ότι ο πόλεμος πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από τις 9 Μαΐου 2022»

Την ίδια ώρα, το Γενικό Επιτελείο υποστηρίζει ότι τα ιατρικά ιδρύματα της Ρωσίας, που έχουν δημιουργηθεί σε εδάφη κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, «καταλαμβάνονται από τραυματίες στρατιώτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας που συμμετείχαν στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας και αντιμετώπισαν μονάδες των αμυντικών δυνάμεων στη μάχη».

Ρωσία: Εθνική εορτή η 9η Μαΐου - Η ιστορία της ημέρας

Ξεκίνησε να εορτάζεται στη Σοβιετική Ένωση μετά την υπογραφή του γερμανικού συμφώνου παράδοσης τη νύχτα της 8ης Μαΐου 1945 (στην ώρα Μόσχας ήταν μετά τα μεσάνυχτα, στις 9 Μαΐου). Η Σοβιετική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη νίκη τα ξημερώματα της 9ης Μαΐου, μετά την τελετή υπογραφής στο Βερολίνο. Ενώ η αργία ξεκίνησε να εορτάζεται το 1945, η αργία έγινε μη-εργατική αργία μόνο το 1965.

Στην Ανατολική Γερμανία, η 8η Μαΐου εορταζόταν ως Ημέρα της Απελευθέρωσης από το 1950 έως το 1966, καθώς και στην 40ή επέτειο το 1985. Το 1975, εορτάστηκε μια Ημέρα της Νίκης σοβιετικού στυλ, στις 9 Μαΐου. Από το 2002, το γερμανικό κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Πομερανία εορτάζει την 9η Μαΐου ως μέρα ανάμνησης, γνωστή με την ονομασία Ημέρα της Απελευθέρωσης από τον Εθνικοσοσιαλισμό και το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Ημέρα της Νίκης στη Ρωσία είναι εθνική εορτή, τα περισσότερα δημόσια γραφεία, σχολεία και επιχειρήσεις παραμένουν κλειστά.

Το 2020, η εκδήλωση αναβλήθηκε για αργότερα μέσα στο έτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, παρά το γεγονός ότι ήταν η σημαντική 75η επέτειος από την παράδοση των Ναζί το 1945. Το 2021, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ως συνήθως, παρά το γεγονός ότι η Ρωσία κατέγραφε τουλάχιστον 8.000 νέες μολύνσεις καθημερινά εκείνη την εποχή. 

Με πληροφορίες από Daily Mail και Βικιπαίδεια

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ