Κοσμος

Τζο Μπάιντεν: Στόχος του Πούτιν από την αρχή η διάλυση του ΝΑΤΟ

«Πιστεύουμε ότι έχει διαπράξει ήδη εγκλήματα πολέμου», είπε ο Τζο Μπάιντεν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν
Τζο Μπάιντεν © EPA / JULIEN WARNAND

Τζο Μπάιντεν - Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκτιμά ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήθελε να διαλύσει το ΝΑΤΟ.

O πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υποστήριξε ότι στόχος του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, ήταν από την αρχή η διάλυση του ΝΑΤΟ

Η ενότητα της Ευρώπης, του ΝΑΤΟ, του G7, της ΕΕ είναι το πλέον σημαντικό για να σταματήσουμε «αυτόν τον άνθρωπο, που στη χώρα μου πιστεύουμε ότι ήδη έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου», είπε χαρακτηριστικά σήμερα Πέμπτη (24/3) ο Τζο Μπάιντεν.

Κατά την άφιξή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, συνεχάρη αρχικά τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, για την επανεκλογή του. Το πιο σημαντικό πράγμα για τη Δύση  είναι η ενότητα, τόνισε. Όπως σημείωσε, στις συναντήσεις του με το Ρώσο πρόεδρο του έγινε σαφές ότι οι προθέσεις του δεν ήταν καλόπιστες. Κύριος στόχος του, συνέχισε, είναι να καταδείξει ότι οι δημοκρατίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν στον 21ο αιώνα, επειδή οι εξελίξεις κινούνται ταχύτατα και οι δημοκρατίες απαιτούν συναινέσεις, και ότι τα αυταρχικά καθεστώτα θα επικρατήσουν.

«Από την αρχή λοιπόν ο στόχος μου ήταν η δόμηση πλήρους ενότητας μεταξύ των μεγάλων δημοκρατιών του κόσμου. Για το λόγο αυτό ζήτησα να συγκληθεί η Σύνοδος ΝΑΤΟ που έλαβε χώρα σήμερα», σημείωσε ο Τζο Μπάιντεν. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι θα συζητήσουν για την Κίνα με τους ηγέτες της ΕΕ. 

Joe Biden gives newser after meeting with Nato leaders – watch live

Μπάιντεν: Θα απαντήσουμε εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά όπλα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε την Πέμπτη (24/3) ότι εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στον πόλεμο στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντούσαν.

«Θα απαντήσουμε, θα απαντήσουμε αν τα χρησιμοποιήσει. Η φύση της απάντησης θα εξαρτηθεί από τη φύση της χρήσης», δήλωσε ο Μπάιντεν σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, όπως μεταδίδει το Reuters.

Στη συνέχεια ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι η Ρωσία πρέπει να αποβληθεί από την Ομάδα των Είκοσι (G20). «Η απάντησή μου είναι ναι, εξαρτάται από την G20», είπε ο Μπάιντεν, όταν ρωτήθηκε εάν η Ρωσία πρέπει να αποβληθεί από την G20.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ