Κοσμος

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ένδειξη απελπισίας η απαίτηση Πούτιν για πληρωμές φυσικού αερίου σε ρούβλια

Τι ανέφερε ο εκπρόσωπός του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέιτ Ντιπάρτμεντ (Φωτογραφία Αρχείου)
Στέιτ Ντιπάρτμεντ (Φωτογραφία Αρχείου) © EPA

Φυσικό αέριο - Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ένδειξη απελπισίας η ρωσική απαίτηση για πληρωμές σε ρούβλια.

Η απαίτηση του Πούτιν να πληρώνεται η Ρωσία σε ρούβλια για το φυσικό αέριο αποτελεί ένδειξη απελπισίας, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ειδικότερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, δήλωσε ότι η απαίτηση του Πούτιν αποτελεί ένδειξη της οικονομικής και χρηματοοικονομικής απελπισίας της Μόσχας, η οποία προκλήθηκε από τις δυτικές κυρώσεις.

Τα ευρωπαϊκά κράτη, ορισμένα από τα οποία βασίζονται κατά μεγάλο βαθμό στο ρωσικό αέριο, απέρριψαν την απαίτηση αυτή. Χαρακτηριστικά το Βερολίνο και το Παρίσι τόνισαν ότι αυτό το τελεσίγραφο ισοδυναμεί με «εκβιασμό».

Ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο μαζί με τον Γάλλο ομόλογό του, ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ είπε ότι δεν έχει δει ακόμη το νέο διάταγμα που υπέγραψε Βλαντίμιρ Πούτιν και το οποίο «επιβάλλει» τις πληρωμές φυσικού αερίου σε ρούβλια, προσθέτοντας ότι η Γερμανία είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής των ροών ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Ο Γάλλος υπουργός Μπρούνο Λεμέρ τόνισε ευθέως ότι η Γαλλία και η Γερμανία απορρίπτουν το αίτημα της Ρωσίας. Η προσπάθεια της Ρωσίας να διχάσει τους δυτικούς συμμάχους απαιτώντας πληρωμές για το φυσικό αέριο σε ρούβλια απέτυχε, είπε ο Χάμπεκ, προσθέτοντας ότι οι δυτικοί σύμμαχοι είναι αποφασισμένοι να μην «εκβιαστούν» από τη Ρωσία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ