Κοσμος

Ουκρανία: «Σχέδιο ανατροπής του Πούτιν από τη ρωσική ελίτ»

Περίεργο σενάριο στο FB από την Υπηρεσία Πληροφοριών του ουκρανικού στρατού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: «Υπάρχει σχέδιο ανατροπής του Πούτιν από τη ρωσική ελίτ»
Βλαντίμιρ Πούτιν © EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN POOL / SPUTNIK

Πόλεμος στην Ουκρανία: Υπάρχει «σχέδιο ανατροπής του Πούτιν» από τη ρωσική ελίτ, υποστηρίζει η Υπηρεσία Πληροφοριών του ουκρανικού στρατού στο FB

H Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών του Yπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας παρουσίασε σενάριο «πτώσης» του Βλαντίμιρ Πούτιν από την εξουσία της Ρωσίας, 25 ημέρες μετά την εισβολή στην Ουκρανία

Στην επίσημη σελίδα της υπηρεσίας στο Facebook υπήρξε ανάρτηση σύμφωνα με την οποία, στη Ρωσία έχει ήδη αρχίσει να αναπτύσσεται μια ομάδα ισχυρών προσωπικοτήτων της Ρωσίας, προερχόμενων από την επιχειρηματική και πολιτική ελίτ της χώρας, η οποία έχει σαν στόχο να καθαιρέσει τον Πούτιν «το συντομότερο δυνατό» και να ανακτήσει τους οικονομικούς δεσμούς με τη Δύση, οι οποίοι καταστράφηκαν λόγω των κυρώσεων που επέφερε η εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η Υπηρεσία του ουκρανικού Υπυοργείου Άμυνας, θέλουν τη ρωσική ελίτ να έχει ήδη βρει και τον διάδοχο του Πούτιν στην εξουσία, στο πρόσωπο του διευθυντή της FSB, Αλεξάντερ Μπορτνίκοβ.

Ο Αλεξάντερ Μπορτνίκοβ φέρεται «να έχει πέσει στη δυσμένεια του Ρώσου προέδρου εξαιτίας των λανθασμένων εκτιμήσεων που έχει κάνει για την κατάσταση του πληθυσμού και τη δυναμική του στρατού της Ουκρανίας».

Για τους τρόπους που θα «πέσει» ο Πούτιν από την εξουσία, δεν μπορούν να αποκλειστούν, σύμφωνα με την ουκρανική Υπηρεσία, κάποιο «ατύχημα», μια «ξαφνική ασθένεια», ή η «δηλητηρίαση».

«Είναι πιθανό αυτές οι διαδικασίες να συνδέονται με το πρόσφατο «άδειασμα» που σημειώθηκε στις θέσεις των τσετσενικών μονάδων στο βόρειο τμήμα του Κιέβου», δήλωσε το υπουργείο Άμυνας.

«Οι πληροφορίες προήλθαν από τη ρωσική πλευρά. Πιθανώς, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η ηγεσία της FSB προσπαθεί να αποδυναμώσει την επιρροή του Καντίροφ», συμπλήρωσε η υπηρεσία πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου.

 

 

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι μάχες - Κόλαση στη Μαριούπολη (LIVE)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ