Κοσμος

Ουκρανία: To εξώφυλλο του TIME με την 5χρονη Βαλέρια

Η μικρή έφυγε πριν λίγο καιρό για την Πολωνία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Time
Time Magazine cover

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το περιοδικό TIME αφιερώνει το εξώφυλλο του στην 5χρονη Βαλέρια θέλοντας να συμβολίσει την «αντοχή» και συνάμα το μέλλον της χώρας.

Από τότε που ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας, δεκάδες από τα 7,5 εκατομμύρια παιδιά της Ουκρανίας έχουν σκοτωθεί και χιλιάδες άλλα έχουν φύγει αναζητώντας ασφάλεια. Ανάμεσα σε αυτές τις χιλιάδες είναι και η 5χρονη Βαλέρια από το Κρύβι Ριχ, την πατρίδα του Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην κεντρική Ουκρανία.

Oι κάτοικοι του Λιβ με ένα γιγάντιο πανό της Βαλέρια το οποίο άνοιξαν έξω από την κεντρική όπερα θέλησαν να δώσουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και συνέχειας. 

«Αν συναντήσετε τη Βαλέρια, μπορεί να νομίζετε ότι είναι ντροπαλή», είπε η μητέρα της Ταϊσίγια στο TIME, «αλλά μην ξεγελιέστε. στο σπίτι, τραβάει την προσοχή».  Όπως αναφέρει το περιοδικό «Λατρεύει τα ίδια πράγματα με πολλά κοριτσάκια—το λούτρινο κουνελάκι της. η κούκλα της Έλσα από το Cold Heart (την οποία οι αγγλόφωνοι γνωρίζουν ως Frozen). και το ροζ σακίδιο της, το οποίο έπρεπε να αφήσει πίσω καθώς έφευγε από τη χώρα της. Η Βαλέρια έχει επίσης μεγάλα όνειρα: συγκεκριμένα, να ξεκινήσει το πρώτο της έτος στο σχολείο την 1η Σεπτεμβρίου. Τώρα, είναι δύσκολο να πούμε πότε και πού θα μπορέσει η Βαλέρια να το κάνει. Στις 9 Μαρτίου, μητέρα και κόρη κατέφυγαν στην Πολωνία».  

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   


 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν η ανθρώπινη ζωή στη Γάζα έχει λιγότερη αξία από ένα σύνθημα 
Όταν η ανθρώπινη ζωή στη Γάζα έχει λιγότερη αξία από ένα σύνθημα

Η άδεια διέλευσης ενός Παλαιστινίου προς την Αίγυπτο κόστιζε στη μαύρη αγορά 5.000 δολάρια για έναν ενήλικα και 7.500 δολάρια για ένα παιδί. Το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη οι τιμές αυτόματα διπλασιάστηκαν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY