Κοσμος

Μαριούπολη: Συνεχίζεται η απομάκρυνση των αμάχων με οχηματοπομπές

Πόσοι έχουν φύγει μέχρι σήμερα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Άμαχοι πατούν σε χαλάσματα
Πόλεμος στην Ουκρανία: Άμαχοι πατούν σε χαλάσματα © EPA / OLEKSANDR RATUSHNIAK

Πόλεμος στην Ουκρανία: 20.000 άμαχοι από τη Μαριούπολη έχουν φύγει με ιδιωτικά οχήματα - Συνεχίζεται η προσπάθεια απομάκρυνσης από την πόλη.

Ο Βαντίμ Ντενισένκο, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσε ότι περίπου 20.000 άμαχοι έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να αποχωρήσουν από τη Μαριούπολη με ιδιωτικά οχήματα.

Οι κάτοικοι της Μαριούπολης, μια πόλη λιμάνι στην Αζοφική θάλασσα, παραμένουν εγκλωβισμένοι λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών που συνεχίζονται εδώ και δύο εβδομάδες, ενώ δεν έχουν τρεχούμενο νερό, ηλεκτροδότηση και θέρμανση.

Τουλάχιστον 200.000 έχουν άμεση ανάγκη να απομακρυνθούν, σύμφωνα με εκτιμήσεις Ουκρανών αξιωματούχων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Χάρκοβο: 500 κάτοικοι έχουν σκοτωθεί από την αρχή της εισβολής

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στην περιφέρεια του Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσαν σήμερα ότι τουλάχιστον 500 κάτοικοι της ομώνυμης πόλης έχουν σκοτωθεί από τις 24 Φεβρουαρίου που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή.

Ουκρανός υπουργός: Περισσότεροι νεκροί οι άμαχοι παρά στρατιώτες

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν εισβάλει στην Ουκρανία έχουν σκοτώσει περισσότερους Ουκρανούς αμάχους σε σχέση με στρατιώτες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολέξιι Ρέζνικοφ.

«Θέλω να ακουστεί αυτό όχι μόνο στο Κίεβο, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε ο ίδιος.

Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για την αποτυχία να δημιουργηθούν "ανθρωπιστικοί διάδρομοι" και αρνείται ότι βάζει στο στόχαστρο αμάχους. Η Μόσχα χαρακτηρίζει τις ενέργειές της στην Ουκρανία "ειδική επιχείρηση" που έχει στόχο τον αφοπλισμό της Ουκρανίας και την εκδίωξη ηγετών τους οποίους χαρακτηρίζει νεοναζί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ