Κοσμος

Κίεβο: Βγάζουν από μουσείο αντιαρματικά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Και τα βάζουν σε κεντρικούς δρόμους για να εμποδίσουν τα ρωσικά τανκς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αντιαρματικά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου βγήκαν από το μουσείο και μπήκαν σε δρόμο στο Κίεβο
Αντιαρματικά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου βγήκαν από το μουσείο και μπήκαν σε δρόμο στο Κίεβο © YouTube/The Sun

Το Κίεβο ετοιμάζεται για πολιορκία, με αντιαρματικά εμπόδια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου να βγαίνουν από το μουσείο και να τοποθετούνται στους δρόμους.

Στο Κίεβο, καθώς οι Ρώσοι σφίγγουν τον κλοιό ολοένα και περισσότερο, οι αρχές στην ουκρανική πρωτεύουσα έβγαλαν από το μουσείο αντιαρματικά εμπόδια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τα τοποθέτησαν σε δρόμο, προκειμένου να σταματήσουν τα ρωσικά στρατιωτικά οχήματα.

Το Κίεβο έχει μετατραπεί σε φρούριο. Ουκρανοί στρατιώτες και κάτοικοι περιμένουν τη μεγάλη επίθεση από τη Ρωσία.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, στα αντιαρματικά εμπόδια που έχουν τοποθετηθεί σε δρόμο στο Κίεβο, υπάρχει ακόμα το ταμπελάκι από το μουσείο, το οποίο εξηγεί ότι είχαν χρησιμοποιηθεί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία 549 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και 957 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον νεότερο επίσημο απολογισμό από τον ΟΗΕ. Ωστόσο, υπάρχουν φόβοι ότι οι θάνατοι είναι πολύ περισσότεροι, καθώς οι ρωσικοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Την ίδια στιγμή οι Ουκρανοί πρόσφυγες που βρήκαν καταφύγιο σε γειτονικά κράτη έχουν φθάσει τα 2,3 εκατ.

Anti-tank hedgehogs from WW2 taken from museum used as barricade in Kyiv

Κίεβο: Το ρωσικό κομβόι μετακινήθηκε και αναπτύσσεται γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα

Εν τω μεταξύ, το τελευταίο 24ωρο οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις μετακινήθηκαν περίπου 5 χλμ. πιο κοντά στο Κίεβο, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Εικόνες από δορυφόρο δείχνουν ότι το μεγάλο ρωσικό στρατιωτικό κομβόι στα βορειοδυτικά του Κιέβου, που εκτεινόταν σε περισσότερα από 60 χιλιόμετρα μήκος, έχει «διασκορπιστεί σε μεγάλο βαθμό και ανακατανεμηθεί», σύμφωνα με τη Maxar Technologies, που έδωσε στη δημοσιότητα και τις σχετικές δορυφορικές εικόνες. Στρατιωτικά οχήματα, τανκς και πυροβολικό έχουν αλλάξει θέσεις με τη ρωσική στρατιωτική φάλαγγα να έχει «σπάσει» πλέον και να μην είναι ενιαία, εντείνοντας τους φόβους ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη μεγάλη επίθεση στο Κίεβο.

Russian troops & 40-mile death convoy ‘move into attack positions’ near Kyiv

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ