Κοσμος

Πόλεμος Ουκρανία: Coca-Cola, Pepsi αναστέλλουν πωλήσεις στη Ρωσία

Μετά τα Starbucks και τα McDonald's

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
CocaCola
CocaCola © Unsplash

Πόλεμος στην Ουκρανία: Coca-Cola και PepsiCo αναστέλλουν τις πωλήσεις αναψυκτικών στη Ρωσία - Χθες, τον ίδιο δρόμο ακολούθησε η McDonald's.

Η Coca-Cola Co και η PepsiCo Inc ανακοίνωσαν χθες Τρίτη πως αναστέλλουν τις πωλήσεις των αναψυκτικών τους στη Ρωσία, με τους δύο κολοσσούς να προστίθενται στη μακρά λίστα επιχειρήσεων της Δύσης που «παγώνουν» τις δραστηριότητές τους στη χώρα αυτή μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, η Coca-Cola ανακοίνωσε πως αναστέλλει όλες τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, αναφέροντας σε μια λιτή ανακοίνωση ότι «θα συνεχίσει να αξιολογεί την κατάσταση και τις εξελίξεις».

Από την πλευρά της, η PepsiCo ανακοίνωσε πως αναστέλλει την πώληση αναψυκτικών στη Ρωσία, αλλά θα συνεχίσει να διαθέτει στη ρωσική αγορά γαλακτοκομικά προϊόντα και βρεφικό γάλα σε σκόνη.

Η αλυσίδα Starbucks κλείνει τα καταστήματά της στη Ρωσία

 

Η αλυσίδα καφέ Starbucks Corp ανακοίνωσε χθες Τρίτη (08.03) ότι αναστέλλει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητά της στη Ρωσία. Ως εκ τούτου, θα κλείσουν προσωρινά τα καταστήματα με την επωνυμία της, ενώ η εταιρεία θα «παγώσει» τις αποστολές προϊόντων στη Ρωσία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος Alshaya Group με έδρα του Κουβέιτ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση περίπου 100 καταστημάτων Starbucks στη Ρωσία, θα μεριμνήσει για την υποστήριξη των περίπου 2.000 συνεργατών στη χώρα.

Τα McDonald's κατεβάζουν ρολά στη Ρωσία

Νωρίτερα, ο αμερικανικός κολοσσός McDonald's ανακοίνωσε ότι θα κλείσει προσωρινά όλα τα εστιατόρια και θα σταματήσει όλες τις δραστηριότητες στη Ρωσία.

Η αλυσίδα fast-food είναι εξαιρετικά δημοφιλής στη Ρωσία, με περίπου 850 καταστήματα και 62.000 υπαλλήλους.

Τις τελευταίες ημέρες τα McDonald's αντιμετώπιζαν αυξανόμενη κριτική, επειδή δεν ακολούθησαν την τακτική άλλων εταιρειών τροφίμων και ποτών να αποχωρήσουν από τη χώρα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της McDonald's, Chris Kempczinski, τόνισε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία «προκάλεσε ανείπωτα βάσανα σε αθώους ανθρώπους», υπογραμμίζοντας πως «ακολουθούμε τον κόσμο στην καταδίκη της επιθετικότητας και της βίας και προσευχόμαστε για ειρήνη».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ