Κοσμος

Γερμανία σε Ρωσία: «Είμαστε εξπέρ στον Ναζισμό, δεν μάχεστε Ναζί»

Η απάντηση στο Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Γερμανία απάντησε στη Ρωσία για τα περί «αποναζιστικοποίησης» στην Ουκρανία
Η Γερμανία απάντησε στη Ρωσία για τα περί «αποναζιστικοποίησης» στην Ουκρανία © Pixabay

Η Γερμανία απαντά στη Ρωσία στο Twitter για την επιχείρηση «αποναζιστικοποίησης» στην Ουκρανία: «Είμαστε εξπέρ στον ναζισμό και εσείς δεν πολεμάτε Ναζί».

Η γερμανική πρεσβεία στη Νότια Αφρική απάντησε σε ανάρτηση που έκανε η ρωσική πρεσβεία στην ίδια χώρα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να μη σταματά να επαναλαμβάνει ότι στόχος του είναι η «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας, η ρωσική πρεσβεία στη Νότια Αφρική ανέφερε στο Twitter: «Πολεμάμε τον Ναζισμό στην Ουκρανία». Η απάντηση από τη γερμανική πρεσβεία στην αφρικανική χώρα ήταν άμεση: «Ντροπή σε όσους σας πιστεύουν, είμαστε εξπέρ στον Ναζισμό κ εσείς δεν πολεμάτε Ναζί».

 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Γερμανία θα υποδεχθεί πρόσφυγες ανεξαρτήτως εθνικότητας

Εν τω μεταξύ η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, η Νάνσι Φέζερ, διαβεβαίωσε ότι η χώρα της θα υποδεχθεί πρόσφυγες από την Ουκρανία ανεξαρτήτως της εθνικότητάς τους. 

«Θέλουμε να σώσουμε ζωές. Αυτό δεν εξαρτάται από το διαβατήριο» τόνισε η Φέζερ, δηλώσεις της οποίας δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η γερμανική ταμπλόιντ Bild am Sonntag.

«Η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων που εγκατέλειψαν την Ουκρανία είναι Ουκρανοί. Πολίτες άλλων χωρών, που είχαν άδεια μόνιμης παραμονής στην Ουκρανία, συνεχίζουν να έχουν αυτό το καθεστώς για εμάς» εξήγησε η πολιτικός του SPD. Και διαβεβαίωσε: «Οι άνθρωποι αυτοί«δεν θα χρειαστεί να υποβληθούν σε περίπλοκες διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου».

Για τη Νάνσι Φέζερ η τρέχουσα συνεργασία των χωρών μελών της ΕΕ για να προσφερθεί βοήθεια στους πρόσφυγες που έφυγαν για να σωθούν από τη σύρραξη στην Ουκρανία, είναι «ιστορική».

Υπενθυμίζεται ότι προχωρώντας σε ομόφωνη απόφαση άνευ προηγουμένου, οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υιοθέτησαν έκτακτα μέτρα και ανακοίνωσαν πως θα προσφερθεί άμεσα προστασία στους πρόσφυγες από την Ουκρανία. Καταρχήν η προστασία των ανθρώπων αυτών θα έχει διάρκεια ενός έτους και μπορεί να παραταθεί για άλλα δύο, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ