Κοσμος

Ουκρανία: Γιατί αυξάνονται οι κρατήσεις σε Airbnb εν μέσω πολέμου

Η συγκινητική κίνηση πολιτών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Δρόμος στο Κίεβο
Πόλεμος στην Ουκρανία: Δρόμος στο Κίεβο © EPA

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αύξηση κρατήσεων μέσω Airbnb και μηνύματα αλληλεγγύης στους ιδιοκτήτες - Η εκστρατεία ενίσχυσης των Ουκρανών.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για 11η ημέρα. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ περισσότεροι από 1,5 πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Παρόλα αυτά, αύξηση καταγράφουν οι κρατήσεις σε διαμερίσματα μέσω της πλατφόρμας Airbnb και ο λόγος είναι πραγματικά συγκινητικός. 

Σύμφωνα με το CNN, στις 2 και στις 3 Μαρτίου, επισκέπτες από όλο τον κόσμο έκαναν κράτηση για περισσότερες από 61.000 διανυκτερεύσεις στην Ουκρανία. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Airbnb, οι περισσότερες από τις μισές από αυτές τις νύχτες κρατήθηκαν από Αμερικανούς. Την ώρα που οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων βρίσκονται στα καταφύγια ή μαθαίνουν τις τελευταίες εξελίξεις για τον βομβαρδισμούς, δέχονται μηνύματα για κρατήσεις, αλλά και μηνύματα αλληλεγγύης στην πλατφόρμα. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η έκκληση προς τους επισκέπτες να κάνουν κράτηση μέσω Airbnb στην Ουκρανία ξεκίνησε διαδικτυακά, όπου οι υποστηρικτές της ιδέας παρότρυναν τους ανθρώπους να κάνουν κράτηση δωματίων όσο το δυνατόν πλησιέστερα σε μια ημερομηνία check-in για να εξασφαλίσουν ότι οι οικοδεσπότες θα λαμβάνουν γρήγορα χρεώσεις. 

Οι διοργανωτές της εκστρατείας προτρέπουν επίσης τους ανθρώπους να βεβαιωθούν ότι οι ενοικιάσεις γίνονται από ιδιώτες και όχι από εταιρείες.

Η Άννι Μπάργκαρετ Ντάνιελ, κάτοικος της Νέας Υόρκης, είναι ένα μόνο από τα πρόσωπα που στηρίζουν την εκστρατεία ενίσχυσης των Ουκρανών. Μαζί με την κράτησή της, έστειλε ένα μήνυμα στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος. «Ελπίζω ότι εσείς και το υπέροχο διαμέρισμά σας είστε ασφαλείς και ότι αυτός ο φρικτός πόλεμος έχει τελειώσει… και η Ουκρανία είναι ασφαλής». 

Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, Όλγα Ζβιριάνσκαγια απάντησε στη γυναίκα από τις ΗΠΑ. 
«Θα χαρούμε να σας δούμε στην ειρηνική πόλη του Κιέβου και να σας αγκαλιάσουμε», είπε.

Σύμφωνα με το CNN, η Ζβιριάνσκαγια και τα τρία της παιδιά ζούσαν στην πρωτεύουσα για χρόνια. Όταν  οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην πόλη, μάζεψε τα παιδιά της και μερικά υπάρχοντα σε ένα αυτοκίνητο και κατέφυγε στην περιοχή κοντά στο Τσερκάσι, μια πόλη στην κεντρική Ουκρανία. Το ταξίδι των 100 μιλίων κράτησε εννέα ώρες. «Είμαστε ζωντανοί, αλλά θέλουμε να ζήσουμε όπως πριν. Είναι πολύ τρομακτικό στο Κίεβο. Κάθε λέξη υποστήριξης είναι πολύτιμη, όχι απαραίτητα χρήματα», είπε στο CNN. 
Κάποια μέρα, όταν τελειώσει η σύγκρουση, η Ντάνιελ ελπίζει να κλείσει ξανά το διαμέρισμα της Ζβιριάνσκαγια. Αυτή τη φορά, σκοπεύει να επισκεφθεί.

Με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε περισσότερα: Πόλεμος στην Ουκρανία: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις -LIVE

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ