Κοσμος

Πόλεμος Ουκρανία - Χερσώνα: Δεν έχουμε όπλα για να αντισταθούμε

Δραματικές δηλώσεις του δημάρχου της πόλης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσο-ουκρανικός πόλεμος: «Δεν έχουμε άλλα όπλα για να αντισταθούμε - Ο στρατός μας έχει ηττηθεί», είπε ο δήμαρχος της Χερσώνας Ιγκόρ Κολικάγεφ.
ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΕΣ ΟΧΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ | ΦΩΤΟ: EPA/ZURAB KURTSIKIDZE

Ρωσο-ουκρανικός πόλεμος: «Δεν έχουμε άλλα όπλα για να αντισταθούμε - Ο στρατός μας έχει ηττηθεί», είπε ο δήμαρχος της Χερσώνας Ιγκόρ Κολικάγεφ.

Ο δήμαρχος της Χερσώνας Ιγκόρ Κολικάγεφ είπε στο CNN: «Δεν έχουμε περισσότερα όπλα για να αντισταθούμε», αναφερόμενος στις ρωσικές δυνάμεις που περικύκλωσαν την πόλη. «Οι κάτοικοι της Χερσώνας είναι άοπλοι. Δεν έχουμε όπλα για να αντισταθούμε, να προβάλουμε ένοπλη αντίσταση», τόνισε.

«Δεν έχουμε στρατό στην πόλη. Ο στρατός ηττήθηκε. Ο ουκρανικός στρατός έπρεπε να υποχωρήσει, οπότε δεν υπάρχουν όπλα. Έχουν υποχωρήσει προς τον Νικολάεφ», συνέχισε. «Τα ρωσικά στρατεύματα είναι παντού», επισήμανε και πρόσθεσε ότι η ζωή συνεχίζεται, αλλά όλες οι υπηρεσίες της πόλης έχουν σταματήσει να λειτουργούν.

«Σπαρακτική» η κατάσταση στην Μαριούπολη

Την ίδια ώρα, η απομάκρυνση αμάχων από την Μαριούπολη και την Βολνοβάκα δεν θα ξεκινήσει σήμερα, δηλώνει η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. «Προστατέψτε τους αμάχους», προσθέτει σε δραματική έκκληση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.