Κοσμος

Ουκρανία: Έκρηξη κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανός στρατιώτης στα χαλάσματα του Χάρκοβο © EPA
Ουκρανός στρατιώτης στα χαλάσματα του Χάρκοβο © EPA

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκρηξη κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου - Έγινε αισθητή σε μεγάλη απόσταση.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε, το βράδυ της Τετάρτης, κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου, καθώς συνεχίζεται η ρωσική εισβολή. Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από το Κίεβο, η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και έγινε αισθητή σε μεγάλη απόσταση. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Σε ανακοίνωσή της η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Ουκρανίας (Ukrzaliznytsya) ανέφερε ότι η ισχυρή έκρηξη οφείλεται σε ρωσικό αεροπορικό πλήγμα, ενώ πλήθος κόσμου - ανάμεσά τους πολλά γυναικόπαιδα - έσπευσαν να απομακρυνθούν από το σημείο.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 2.000 πολίτες έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα

Επτά ημέρες πολέμου στην Ουκρανία και περισσότεροι από 2.000 Ουκρανοί πολίτες έχουν σκοτωθεί, όπως ανακοίνωσε η Κρατική Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών της Ουκρανίας.

Όπως μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, επικαλούμενο την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών, η οποία αναρτήθηκε στο Facebook, στους 2.000 πολίτες δεν περιλαμβάνονται οι υπηρετούντες στις δυνάμεις άμυνας.

«Ήδη για περισσότερες από 160 ώρες η Ουκρανία και σύσσωμος ο ουκρανικός λαός αντιστέκονται στην δόλια και κυνική επίθεση της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, ενώ κάθε ώρα που περνάει είναι ζωές που χάνονται, των παιδιών μας, των γυναικών και των δυνάμεων άμυνας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι στο διάστημα των επτά ημερών του πολέμου, «η Ρωσία κατέστρεψε εκατοντάδες μεταφορικά μέσα, υποδομές, κατοικίες, νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς και ήδη έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 2.000 Ουκρανοί πολίτες χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι υπηρετούντες στις δυνάμεις άμυνας».

«Σήμερα οι βασικές προσπάθειες των διασωστών στοχεύουν στην διάσωση ανθρώπων. Καταφέραμε να κρατήσουμε στην ζωή περισσότερους από 150 πολίτες, να εξαλείψουμε περισσότερες από 400 πυρκαγιές που προκλήθηκαν από τα εχθρικά πυρά και να απομακρύνουμε περισσότερους από 500 ανθρώπους από τα σημεία αυτά. Οι πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν 416 εκρηκτικούς μηχανισμούς», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Εκτάκτων Καταστάσεων της Ουκρανίας.

Επίσης αναφέρεται ότι κατά την τέλεση των καθηκόντων τους, σκοτώθηκαν 10 διασώστες και 13 τραυματίσθηκαν.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος Ουκρανία: Αύριο οι συνομιλίες- Μαίνονται οι μάχες (Live)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ