Κοσμος

Ο Μακρόν θα απευθύνει διάγγελμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Μία εβδομάδα μετά το τελευταίο του διάγγελμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν © EPA / YOAN VALAT

Εμανουέλ Μακρόν: Νέο διάγγελμα από τον Γάλλο πρόεδρο για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Ζήτησε επαγρύπνηση από τις ένοπλες δυνάμεις.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει σήμερα (2/3) διάγγελμα προς τον γαλλικό λαό για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα απευθυνθεί στους Γάλλους στις 21:00 το βράδυ (ώρα Ελλάδος), όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων. Το προηγούμενο διάγγελμα του Εμανουέλ Μακρόν ήταν στις 24 Φεβρουαρίου, όπου είχε δεσμευτεί πως θα ενημερώνει τακτικά τη γαλλική κοινή γνώμη για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, ο Εμανουέλ Μακρόν βγαίνει κερδισμένος από την ουκρανική κρίση, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση για τις γαλλικές εκλογές. Ο Γάλλος πρόεδρος δεν σταματά τις διπλωματικές επαφές, προκειμένου να υπάρξει ειρηνική επίλυση στην Ουκρανία και να σταματήσει η ρωσική εισβολή.

Οι γαλλικές εκλογές είναι προγραμματισμένες τον Απρίλιο και ο Εμανουέλ Μακρόν δεν σταματά να ενισχύει τα ποσοστά του. Ειδικότερα, συγκεντρώνει το 28% στην πρόθεση ψήφου και θεωρείται φαβορί για να παραμείνει στο Μέγαρο των Ηλυσίων για μία ακόμη 5ετία. Ακολουθούν:

  • Μαριν Λεπέν με 16% και
  • Ερίκ Ζεμούρ με 14%.

Η υποψήφια των Ρεπουμπλικανών Βαλερί Πεκρές συνεχίζει να απομακρύνεται από τον δεύτερο γύρο, πέφτοντας στο 13%. Στην αριστερά, ο Ζαν Λιούκ Μελανσόν συγκεντρώνει 10,5% ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι κάτω από το 5%.

Ο Μακρόν ζητά προσοχή και επαγρύπνηση από τις ένοπλες δυνάμεις

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ζήτησε εχθές Τρίτη (1/3) από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, προσοχή και επαγρύπνηση, στη σκιά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Εμανουέλ Μακρόν συνέχισε τις τηλεφωνικές επαφές του με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, όπως της Ιαπωνίας, της Ινδίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Φινλανδίας και της Λιθουανίας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος είναι και αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, σε επιστολή του που είδε το φως της δημοσιότητας, εκφράζει την εμπιστοσύνη του προς τους επικεφαλής του γαλλικού στρατού, ζητώντας τους ωστόσο, λόγω της κρισιμότητας των στιγμών, επαγρύπνηση και προσεκτικούς χειρισμούς. Διπλωματικοί παράγοντες στο Παρίσι εξηγούσαν ότι οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις είναι παρούσες σε πολλά μέτωπα και βρίσκονται συχνά πλησίον ή και απέναντι σε ρωσικές, από την Αφρική μέχρι την Ευρώπη και από τη Μεσόγειο μέχρι τον Ατλαντικό. Στόχος της προεδρικής παρέμβασης ήταν να τονιστούν οι κίνδυνοι που όλο και περισσότερο ελλοχεύουν το τελευταίο διάστημα, ανέφεραν οι ίδιοι παράγοντες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ