Κοσμος

Ουκρανία: Η Φιλαρμονική του Μονάχου απολύει τον Ρώσο μαέστρο της

Ο Βαλέρι Γκέργκιεφ είναι υποστηρικτής του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, και ο μαέστρος, Βαλέρι Γκέργκιεφ, στο περιθώριο συναυλίας
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, και ο μαέστρος, Βαλέρι Γκέργκιεφ © EPA / ALEXEI DRUZHININ/SPUTNIK/KREMLIN POOL / POOL

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Φιλαρμονική του Μονάχου απολύει τον Ρώσο μαέστρο, Βαλέρι Γκέργκιεφ - Είναι υποστηρικτής του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Βαλέρι Γκέργκιεφ, μαέστρος μέχρι πρότινος στη Φιλαρμονική του Μονάχου, έλαβε την απόλυσή του, μετά το κάλεσμα που του απηύθυνε ο δήμαρχος της πόλης να αναθεωρήσει τις υποστηρικτικές απόψεις του για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Ο δήμαρχος του Μονάχου, Ντίτερ Ράιτερ, ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος, Βαλέρι Γκέργκιεφ, αποτελεί παρελθόν από τη Φιλαρμονική του Μονάχου. «Δεν θα υπάρξουν περαιτέρω κοντσέρτα υπό τη διεύθυνσή του. Ο Βαλέρι Γκέργκιεφ, παρά το αίτημά μου, δεν αποφάσισε να αποστασιοποιηθεί με σαφήνεια από τη βάρβαρη επίθεση πολέμου του Πούτιν εναντίον της Ουκρανίας και της αδερφής πόλης του Μονάχου, Κιέβου», δήλωσε ο Δήμαρχος, που υποστήριξε ότι θα περίμενε από τον Βαλέρι Γκέργκιεφ «να αναθεωρήσει τη θετική εκτίμησή του για τον Ρώσο ηγέτη, κάτι που δεν έκανε».

Μάλιστα, ο δήμαρχος είπε ότι «ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την ορχήστρα, το κοινό, αλλά και την κοινή γνώμη θα ήταν απαραίτητο προκειμένου να συνεχίσει τη συνεργασία του».

 

 

 

 

 

 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σειρά από ακυρώσεις συνεργασιών για τον μαέστρο

Ο Βαλέρι Γκέργκιεφ έχει δει το τελευταίο διάστημα να ακυρώνονται μία σειρά από συνεργασίες του στην Ευρώπη. Η Σκάλα του Μιλάνου, η Φιλαρμονική της Βιέννης και η Φιλαρμονική του Έλβα, στο Αμβούργο, ματαιώνοντας τις συναυλίες του Γκέργκιεφ.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, και ο μαέστρος, Βαλέρι Γκέργκιεφ, στο περιθώριο συναυλίας
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, και ο μαέστρος, Βαλέρι Γκέργκιεφ © EPA / ALEXEI DRUZHININ/SPUTNIK/KREMLIN POOL / POOL

Ακόμη, τη συνεργασία του με τον Ρώσο μαέστρο ακύρωσε και ο καλλιτεχνικός του πράκτορας, Μάρκους Φέλζνερ, ο οποίος, σε δηλώσεις του στη Βαυαρική Ραδιοφωνία έκανε λόγο για «τη χειρότερη ημέρα της ζωής» του, τόνισε ωστόσο ότι ο ίδιος και το γραφείο του δεν επιθυμούν να επωφελούνται είτε άμεσα είτε έμμεσα από «ένα καθεστώς που διεξάγει πόλεμο εναντίον όλων μας». Ο Βαλέρι Γκέργκιεφ «είναι φίλος του Βλαντίμιρ Πούτιν» και θεωρείται υποστηρικτής της πολιτικής του», πρόσθεσε ο κ. Φέλζνερ.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ