Κοσμος

Το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία για «αδικήματα πολέμου»

Με τους ανηλεείς βομβαρδισμούς πόλεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βομβαρδισμοί στην Ουκρανία - Πολίτης στο Χάρκοβο
Βομβαρδισμοί στην Ουκρανία - Πολίτης στο Χάρκοβο © EPA

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο κατηγόρησε τη Ρωσία ότι διέπραξε εγκλήματα πολέμου με τον "αδιάκριτο βομβαρδισμό" ουκρανικών πόλεων.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γενεύη ότι η Ρωσία έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου με τους «αδιάκριτους βομβαρδισμούς» πόλεων, όπως το Χάρκοβο, και ζήτησε να διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση για να συζητηθεί η ρωσική επιθετικότητα και τα όπλα μαζικής καταστροφής.

«Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον βομβαρδισμό με πυραύλους κτιρίων κατοικιών, νηπιαγωγείων, ορφανοτροφείων, νοσοκομείων και οχημάτων παροχής βοήθειας, πολιτικών λεωφορείων ούτε και τους εκατομμύρια πρόσφυγες που φεύγουν για να γλιτώσουν από τα ρωσικά πυρά», τόνισε σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του ο Κουλέμπα.

Ο Ουκρανός πρεσβευτής από την πλευρά του δήλωσε στη Διάσκεψη ότι το Κίεβο έχει ζητήσει να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση «για την απειλή στην παγκόσμια ειρήνη και την ασφάλεια που προέρχεται από τη ρωσική επιθετικοτητα εναντίον της Ουκρανίας, περιλαμβανομένου του ζητήματος των όπλων μαζικής καταστροφής».

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκτη ημέρα της ρωσικής εισβολής

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ