Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία - Κρεμλίνο: Το Κίεβο εκτροχίασε εκεχειρία

Τι υποστηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροσβέστης στο Κίεβο κρατά μάνικα πατώντας σε συντρίμμια από βομβαρδισμούς
Κίεβο - Πόλεμος στην Ουκρανία © EPA / SERGEY DOLZHENKO

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι η Ουκρανία εκτροχίασε εκεχειρία αρνούμενη διαπραγματεύσεις.

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε σήμερα (26/2) την Ουκρανία ότι εκτροχίασε μια εκεχειρία αρνούμενη τις διαπραγματεύσεις.

«Χθες, Παρασκευή, εν αναμονή των διαπραγματεύσεων, ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε την παύση της προώθησης του βασικού μέρους των δυνάμεων» της Μόσχας, διαβεβαίωσε ο Πεσκόφ και συμπλήρωσε: «Δεδομένου ότι η ουκρανική πλευρά αρνήθηκε τις διαπραγματεύσεις, η προώθηση των ρωσικών δυνάμεων ξεκίνησε εκ νέου σήμερα».

Η Ρωσία είχε αναφέρει ότι πρότεινε να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας. Η Ουάσιγκτον είχε κρίνει ότι η ρωσική πρόταση δεν μπορούσε να κριθεί αξιόπιστη.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ είπε επίσης, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, ότι η Ρωσία ανέμενε τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση ως απάντηση στην εισβολή και λαμβάνει μέτρα για να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπό τους στην οικονομία. «Κατόπιν, θα πρέπει να αναπτύξουμε τα αντίποινα», κατέληξε.

 

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ζελένσκι: «Εκτροχιάσαμε» τα στρατιωτικά σχέδια του Πούτιν

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υποστήριξε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να «εκτροχιάσουν» τα στρατιωτικά σχέδια του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η μάχη είναι εδώ. Χρειάζομαι πυρομαχικά όχι μέσο μεταφοράς» δήλωσε ο Ζελένσκι, όπως είπε στο Associated Press ανώτατος αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών που ήταν παρών στις σχετικές συνομιλίες. Μάλιστα σε νέο πρωινό του μήνυμα είπε «Δεν παρατάμε τα όπλα»

Αμερικανοί και Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στην Washington Post ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να βοηθήσουν τον Ζελένσκι να αποφύγει τη σύλληψη ή τη δολοφονία από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Ο Ζελένσκι επαινείται στα social media για τη στάση του, καθώς έχει διαψεύσει τα σενάρια που τον ήθελαν εδώ και ημέρες να εγκαταλείπει τη χώρα. Σε ένα συγκινητικό νυχτερινό μήνυμα προς τους πολίτες είπε, μεταξύ άλλων: «Όταν μας επιτίθεστε, θα βλέπετε τα πρόσωπά μας, όχι τις πλάτες μας». Είχε επίσης δημοσιεύσει βίντεο που τον έδειχνε να είναι στο κέντρο της πρωτεύουσας με συνεργάτες του. 

«Είμαστε όλοι εδώ. Και θα μείνουμε εδώ» διεμήνυσε. Nωρίτερα είχε απευθύνει δραματικό μήνυμα προς τους συμπολίτες του «Αυτή η νύχτα θα είναι πιο δύσκολη. Πολλές πόλεις του κράτους μας δέχονται επίθεση: Τσερνίχιβ, Σούμι, Χάρκοβο, τα αγόρια και τα κορίτσια μας στο Ντονμπάς, οι πόλεις του νότου, ιδιαίτερη προσοχή στο Κίεβο», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να χάσουμε την πρωτεύουσα». 

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ