Κοσμος

Ο CEO του Spotify ζητά συγγνώμη αλλά ο Τζο Ρόγκαν δεν φεύγει

Η πλατφόρμα αφαίρεσε περίπου 70 επεισόδια του podcast

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Spotify © Unsplash/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Spotify © Unsplash/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Spotify, Ντάνιελ Εκ, ζήτησε συγγνώμη από το προσωπικό για τον αντίκτυπο που είχε η διαμάχη σχετικά με το podcast του Τζο Ρόγκαν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Spotify, Ντάνιελ Εκ, ζήτησε συγγνώμη από το προσωπικό για τον αντίκτυπο που είχε πάνω τους η διαμάχη σχετικά με το podcast του Τζο Ρόγκαν, αλλά υπογράμμισε ότι δεν συμφωνεί με τις εκκλήσεις για την απόσυρσή του από την υπηρεσία.

«Όχι μόνο μερικά από τα σχόλια του Τζο Ρόγκαν είναι απίστευτα προσβλητικά, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες αυτής της εταιρείας», είπε ο Εκ στο προσωπικό του Spotify σε email την Κυριακή το βράδυ.

Αλλά πρόσθεσε: «Θέλω να κάνω ένα σημείο πολύ σαφές, δεν πιστεύω ότι η φίμωση του Τζο είναι η απάντηση»«Αν και καταδικάζω σθεναρά όσα είπε ο Τζο και συμφωνώ με την απόφασή του να αφαιρέσει προηγούμενα επεισόδια από την πλατφόρμα μας, συνειδητοποιώ ότι κάποιοι θα θέλουν περισσότερα», είπε ο Εκ στην επιστολή τους προς το προσωπικό της πλατφόρμας.

Ο Αμερικανός παρουσιαστής του podcast «The Joe Rogan Experience» αντιμετωπίζει θύελλα αντιδράσεων όσον αφορά το περιεχόμενο της εκπομπής του στο Spotify και πιο συγκεκριμένα τη διάδοση ψευδών πληροφοριών για την Covid-19 και τον εμβολιασμό. 

Σε ένα από τα επεισόδια του podcast, ο Ρόγκαν προσκάλεσε τους δύο γιατρούς και σκεπτικιστές για τα εμβόλια Ρόμπερτ Μαλόουν και Πίτερ ΜακΚάλαφ τους οποίους περιέγραψε ως «διαπιστευμένους, πολύ έξυπνους και επιτυχημένους ανθρώπους με άποψη που είναι διαφορετική από την κύρια αφήγηση». Ο podcaster διατηρεί στενή συνεργασία με τη διάσημη streaming υπηρεσία μουσικής που φιλοξενεί το podcast του. Μάλιστα, το εν λόγω podcast είναι τόσο δημοφιλές που συγκεντρώνει εκατομμύρια ακροάσεις και το 2021 ήταν πρώτο στη λίστα του Spotify με τα καλύτερα podcasts. Το συμβόλαιο που υπέγραψε πέρυσι με την σουηδική πλατφόρμα υπολογίζεται στα 100 εκατομμύρια δολάρια, ένα από τα υψηλότερα ποσά για podcast μέχρι σήμερα. 

Οι αντιδράσεις καλλιτεχνών και επιστημόνων- Τον χορό άνοιξε ο Νιλ Γιάνγκ

Λίγο μετά την κυκλοφορία του επεισοδίου, θρύλοι της μουσικής όπως οι Νιλ Γιανγκ και Τζόνι Μίτσελ, διασημότητες του Χόλιγουντ, γιατροί και ακαδημαϊκοί εξέφρασαν την οργή τους απέναντι στην πλατφόρμα που φέρεται ότι προωθεί παραπληροφορητικά σχετικά με την πανδημία.

Ειδικότερα, ο Καναδοαμερικανός Νιλ Γιανγκ απαίτησε να αφαιρεθεί η μουσική του από το Spotify την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα, στις 24 Ιανουαρίου δήλωσε ότι η υπηρεσία μπορεί να έχει «ή τον Ρόγκαν ή τον Γιανγκ. Όχι και τους δύο», σε ανοιχτή επιστολή του, η οποία αργότερα διαγράφηκε από την επίσημη ιστοσελίδα του, σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone. Την Τετάρτη, το Spotify ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να αφαιρέσει τη μουσική του Γιανγκ. Άλλοι καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένου του Καναδού μουσικού Τζόνι Μίτσελ, ακολούθησαν το παράδειγμα του Γιανγκ, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον Νιλς Λόφγκρεν, κιθαρίστα του Μπρους Σπρίνγκστιν. 

Spotify: Προειδοποιήσεις σε κάθε podcast

Με φόντο τις αντιδράσεις το Spotify ανακοίνωσε προ ημερών ότι εργάζεται ώστε να προσθέσει προειδοποιήσεις σε κάθε podcast που φιλοξενεί η πλατφόρμα του και συζητά για θέματα γύρω από την Covid-19. Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της πλατφόρμας Ντάνιελ Εκ δήλωσε ότι η νέα προειδοποίηση θα παραπέμπει τους χρήστες σε πληροφόρηση που στηρίζεται σε γεγονότα και επιστημονικά θεμελιωμένα στοιχεία για τον κορωνοϊό και αυτό το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ τις επόμενες μέρες.

Τζο Ρόγκαν: «Δεν προσπαθώ να προωθήσω παραπληροφόρηση»

Μερικές ημέρες μετά τα παραπάνω, ο Ρόγκαν απάντησε στην αντιπαράθεση που έχει δημιουργηθεί για τα σχόλια στην εκπομπή του. «Δεν προσπαθώ να προωθήσω παραπληροφορητικά στοιχεία», δήλωσε σε ένα βίντεο διάρκειας 10 λεπτών που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram το βράδυ της Κυριακής και αναπαρήχθηκε πάνω από 2.4 εκατομμύρια φορές. «Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν διαστρεβλωμένη αντίληψη του τι κάνω, ίσως με βάση μικρών ηχητικών αποσπασμάτων ή τίτλους άρθρων που είναι απαξιωτικοί».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ